|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CZ1] 2007 Moduł wspomagania |
Autor |
Wiadomość |
xawierCK
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI LANCER VII
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-03-2021, 11:41
|
|
|
kreuk, Witam, mam takie techniczne pytanie ponieważ mam podobny problem w moim samochodzie czy u Pana też trzeba było cały czas korygowac tor jazdy bo kierownica nie odbijała. U mnie tragedia do 15 km.h wspomaganie działa ale później nie ma mowy, usztywnia się i kierownica nie powraca. Byłem u elektryka zero błędów mówił, że raczej magiel do regneracji. A jak u Pana było? z góry dzięki za podpowiedź
[ Dodano: 31-03-2021, 11:42 ]
kreuk, Witam, mam takie techniczne pytanie ponieważ mam podobny problem w moim samochodzie czy u Pana też trzeba było cały czas korygowac tor jazdy bo kierownica nie odbijała. U mnie tragedia do 15 km.h wspomaganie działa ale później nie ma mowy, usztywnia się i kierownica nie powraca. Byłem u elektryka zero błędów mówił, że raczej magiel do regneracji. A jak u Pana było? z góry dzięki za podpowiedź
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 31-03-2021, 20:12
|
|
|
Dla mnie jest to jakaś "wada" tego modelu (2004-2008).
Wiele osób skarżyło się że kierownica nie wraca, naprawili pół samochodu i nie słyszałem żeby pomogło.
Ja nie zwracałem uwagi, i nie robiłem problemu.
Co było uciążliwe to ciągłe kontrolowanie toru jazdy, ciągle 1cm w lewo i za chwilę 1cm w prawo.
Myślę, że w poliftowym jest to jakoś poprawione, bo kierownica wraca i nie muszę bez przerwy pilnować czy nie jadę do rowu. |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Leszekl66
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 1,5b 2006r
|
Wysłany: 01-04-2021, 15:37
|
|
|
Ja jak kupiłem swojego 2006 rocznik, też czułem że trudno utrzymać tor jazdy, mojej żonie to nie przeszkadzało, ale może tu jednak coś jest tak jak powinno. Według informacji które gdzieś słyszałem to wspomaganie sie utwardza po przekroczeniu 50km/h jeśli tutaj po 15 to coś nie tak ze wspomaganiem. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 04-04-2021, 12:51
|
|
|
Wspomaganie działa przy niskich prędkościach, trzeba sprawdzić podłączając komputer, przy jakiej prędkości jest wyłączane.
Ktoś gdzieś sprawdzał i pisał ile to km/h, ale nie pamiętam... |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Marcin studnia
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi colt 1.3 2006 rok
|
Wysłany: 07-01-2024, 21:32
|
|
|
Witam mam problem z colcikiem 2006 rok jestem nowy na forum i nie wiem gdzie szukać . Wymieniłem łożyska amortyzatorów , końcówki kierownicze , sworznie wahaczy kierownica na postoju chodzi wydaje mi się ok alle podczas jazdy nienodkreca się z powrotem w moich dotychczasowych autach i podczas jazdy cały czas trzeba delikatnienkontrowac i układ jest taki sztywny czy udało komuś się z tym uporać ? Szukać przyczyny czy że tak powiem to walka z wiatrakami i darować sobie auto fajne nie chciał bym się go pozbywać dodam że kontrolka eps gaśnie i nie zapala siempodczas jazdy pozdrawiam forumowiczów marcin |
|
|
|
 |
|
|