Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CZ1] 2007 Moduł wspomagania
Autor Wiadomość
xawierCK 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI LANCER VII
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-03-2021, 11:41   

kreuk, Witam, mam takie techniczne pytanie ponieważ mam podobny problem w moim samochodzie czy u Pana też trzeba było cały czas korygowac tor jazdy bo kierownica nie odbijała. U mnie tragedia do 15 km.h wspomaganie działa ale później nie ma mowy, usztywnia się i kierownica nie powraca. Byłem u elektryka zero błędów mówił, że raczej magiel do regneracji. A jak u Pana było? z góry dzięki za podpowiedź

[ Dodano: 31-03-2021, 11:42 ]
kreuk, Witam, mam takie techniczne pytanie ponieważ mam podobny problem w moim samochodzie czy u Pana też trzeba było cały czas korygowac tor jazdy bo kierownica nie odbijała. U mnie tragedia do 15 km.h wspomaganie działa ale później nie ma mowy, usztywnia się i kierownica nie powraca. Byłem u elektryka zero błędów mówił, że raczej magiel do regneracji. A jak u Pana było? z góry dzięki za podpowiedź

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 31-03-2021, 20:12   

Dla mnie jest to jakaś "wada" tego modelu (2004-2008).
Wiele osób skarżyło się że kierownica nie wraca, naprawili pół samochodu i nie słyszałem żeby pomogło.
Ja nie zwracałem uwagi, i nie robiłem problemu.
Co było uciążliwe to ciągłe kontrolowanie toru jazdy, ciągle 1cm w lewo i za chwilę 1cm w prawo.
Myślę, że w poliftowym jest to jakoś poprawione, bo kierownica wraca i nie muszę bez przerwy pilnować czy nie jadę do rowu.

Leszekl66 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1,5b 2006r
Wysłany: 01-04-2021, 15:37   

Ja jak kupiłem swojego 2006 rocznik, też czułem że trudno utrzymać tor jazdy, mojej żonie to nie przeszkadzało, ale może tu jednak coś jest tak jak powinno. Według informacji które gdzieś słyszałem to wspomaganie sie utwardza po przekroczeniu 50km/h jeśli tutaj po 15 to coś nie tak ze wspomaganiem.

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 04-04-2021, 12:51   

Wspomaganie działa przy niskich prędkościach, trzeba sprawdzić podłączając komputer, przy jakiej prędkości jest wyłączane.
Ktoś gdzieś sprawdzał i pisał ile to km/h, ale nie pamiętam...

Marcin studnia 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi colt 1.3 2006 rok
Wysłany: 07-01-2024, 21:32   

Witam mam problem z colcikiem 2006 rok jestem nowy na forum i nie wiem gdzie szukać . Wymieniłem łożyska amortyzatorów , końcówki kierownicze , sworznie wahaczy kierownica na postoju chodzi wydaje mi się ok alle podczas jazdy nienodkreca się z powrotem w moich dotychczasowych autach i podczas jazdy cały czas trzeba delikatnienkontrowac i układ jest taki sztywny czy udało komuś się z tym uporać ? Szukać przyczyny czy że tak powiem to walka z wiatrakami i darować sobie auto fajne nie chciał bym się go pozbywać dodam że kontrolka eps gaśnie i nie zapala siempodczas jazdy pozdrawiam forumowiczów marcin

Odpowiedz do tematu