|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wzmaciacz albo Subwoofer rozładowuje akumulator |
Autor |
Wiadomość |
coval
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 2014 3,2 200KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-01-2024, 09:49 Wzmaciacz albo Subwoofer rozładowuje akumulator
|
|
|
Pajero IV 200km 2014
Miałem taka akcję ostatnio.
Zaparkowalem w Olsztynie kilka miesięcy temu na noc pod mieszkaniem, auto w pełni sprawne.
Rano nie odpala.
Kompletnie padnięte akumulatory.
taxi podjechała i prądu użyczyła, po 10min odpalił.
Do serwisu, regeneracja (pewnie niepotrzebna) alternatora i zwrot auta do mnie. Po nocy na parkingu to samo. Kompletnie padnięte auto.
Kolejny serwis i wymian obu aku. zwrot i to samo na następny dzień.
Serwis i diagnoza, że wzmaciacz ciągnie prąd NON-STOP pomimo , że jest auto wyłączone.
Był wyjazd planowany więc na szybko decyzja odłączyć i wyjąć wzmacniacz.
Wyjęty i po tym Aku nie rozładowuja się.
Miał ktoś coś podobnego? Nie wiem czego szukać, czy nowego/uzywanego wzmacniacza, czy ten gdzieś do naprawy oddać.
Proszę o podpowiedź
Coval |
_________________ God bless our troops, especially our Snipers. 338LM 300grains of diplomacy. |
|
|
|
 |
hlukasz
Forumowicz
Auto: Pajero IV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-01-2024, 10:43
|
|
|
Myślę,że możesz spróbować znaleźć jakiegoś magika, który ogarnia sprzęty RTV (nie musi być typowo pod car audio). Ciężko ocenić co może być przyczyną, ale jeżeli będziesz miał szczęście to na termowizji może wyjść, że jakiś element się mocno grzeje po połączeniu zasilania i wymiana go będzie prosta i tania. |
|
|
|
 |
|
|