|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Reset service oil reminder |
Autor |
Wiadomość |
M4C+1
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star MR21 1.2
Kraj/Country: Sweden
|
Wysłany: 25-07-2023, 17:59 Reset service oil reminder
|
|
|
Dzień dobry, na początku chciałbym się przywitać jako nowy użytkownik forum, zatem miło mi, że mogę być członkiem tego forum i życzę Wszystkim zadowolenia ze swoich aut.
Moje pytanie dotyczy samodzielnego zresetowania przypominacza serwisowego na desce rozdzielczej.
Dzisiaj po wymianie oleju próbowałem zresetować ustawienia service oil remindera zgodnie z procedurą z youtube i mirageforum.com. Niestety po wyświetleniu CLEAR nic się nie zmieniło, natomiast podczas kolejnych prób CLEAR już się nie wyświetlał.
Czy ktoś ma jakiś pomysł, dlaczego ta procedura nie zadziałała?
Autko jest z polskiej dystrybucji w wersji inform plus, od ostatniego przeglądu minęło 9800 km i 6 miesiecy, i na desce cały czas mam wskazanie 10200 km i 6 miesięcy do następnego przeglądu.
Może auta kupione w PL mają zablokowaną opcję samodzielnego grzebania?
Druga opcja - na mirageforum.com można znalęźć sugestię jednego z użytkowników, że gdy jest za dużo km i czasu do następnego przeglądu to ta opcja nie działa i odblokowuje się dopiero gdy, kolokwialnie mówiąc juz czas.
Z góry dziękuję za opdpowiedzi. Pzdr |
|
|
|
 |
ylid
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-08-2023, 09:23
|
|
|
Coś musiałeś zrobić nie tak. U mnie zadziałało bez najmniejszego problemu. Korzystałem z informacji z tego filmu: >>klik<<
A jak masz skrzynię CVT to polecam do podglądu parametrów pracy i nie tylko apkę CVTz50. |
|
|
|
 |
M4C+1
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star MR21 1.2
Kraj/Country: Sweden
|
Wysłany: 08-01-2024, 19:12
|
|
|
Update dla potomnych.
Fabrycznie mam okres międzyprzeglądowy ustawiony na 12 miesięcy lub 20 kkm - pewnie jak większość. Olej wymieniam sam, nie rzadziej niż 10 kkm. W momencie, gdy auto miało jeszcze 10kkm i 6 miesięcy do kolejnego przeglądu, nie działała opcja samodzielnego zresetowania service reminder. W styczniu minęło 12 miesięcy od ostatniego przeglądu, wyskoczył kluczyk na wskaźniku i opcja reset service reminder zadziałała bez problemu. Zatem, kasowanie działa dopiero gdy wybije 20kkm lub 12 miesięcy od ostatniego przeglądu. |
|
|
|
 |
|
|