|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kasowanie inspekcji. |
Autor |
Wiadomość |
kolo77
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-04-2015, 07:48 Kasowanie inspekcji.
|
|
|
Witam wszystkich Forumowiczów. mam problem ze skasowaniem inspekcji (dokonałem wymiany oleju oraz filtrów nie w serwisie). Zaznaczę, że mam Outlandera II z 2009 roku, 2.0. DID bez nawigacji. Po przytrzymaniu klawisza INFO pojawia się napis CLEAR, ale za żadne skarby nie chce się skasować. Czy muszę udać się do serwisu, czy jest na to inny sposób (komunikat wyświetla jeszcze miesiąc i 3000 km do wykonania przeglądu) - chyba, że opcja CLEAR kasuje się dopiero po zakończeniu terminu? Z góry dziękuje za informacje. Pozdrawiam. Marcin |
_________________ Marcin |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 16-04-2015, 09:02
|
|
|
napewno można zwiększyć ilość km i czas do następnego przeglądu ale jak dokładnie to się robi to nie wiem trzeba napewno zaciągnąć ręczny |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 16-04-2015, 11:33
|
|
|
Samemu nie skasujesz poprawnie km i miesiecy. Trzeba auto podlaczyc pod tester Mut-III w ASO. Bylo juz o tym tony pisane na forum. Samemu to mozesz np calkowicie wylaczyc przypominajke o serwisie. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
kolo77
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II
|
Wysłany: 16-04-2015, 14:00
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Samemu nie skasujesz poprawnie km i miesiecy. Trzeba auto podlaczyc pod tester Mut-III w ASO. Bylo juz o tym tony pisane na forum. Samemu to mozesz np calkowicie wylaczyc przypominajke o serwisie. | Dziękuję. |
_________________ Marcin |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 16-04-2015, 14:08
|
|
|
mnie się nigdy nie udało wylączyć przypominajki ,ale zawsze ją przedłużam |
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 16-04-2015, 14:26
|
|
|
Tak się złożyło że mi dziś też włączyła się przypominajka. Da się ją skasować, co prawda nie przebieg do następnego przeglądu pozostał ten sam nie wyjeżdzony, ale okres wskoczył na 13 miesięcy i nie brzdąka już.
Procedura jest taka:
1. Po wyłączeniu silnika przejdź przyciskiem info do okienka z przebiegiem i czasem do następnego przeglądu powinny być same kreski.
2. Przytrzymaj przycisk INFO - pojawi się klucz.
3.Kliknij raz szybko i znowu przytrzymaj (albo na odwrót, teraz zapomniałem) i pojawi się napis CLEAR.
4 Przytrzymaj INFO aż CLEAR zgaśnie, wtedy się liczniki wyzerują.
http://forum.mitsumaniaki...sowanie#1271503 |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
Darekpe
Nowy Forumowicz Imć
Auto: Mitsubishi Outlander 3, 2018
|
Wysłany: 19-02-2024, 11:26 Outlander 3 z 2019, kasowanie routine maintenance działa
|
|
|
DJ Fazi napisał/a: | Tak się złożyło że mi dziś też włączyła się przypominajka. Da się ją skasować, co prawda nie przebieg do następnego przeglądu pozostał ten sam nie wyjeżdzony, ale okres wskoczył na 13 miesięcy i nie brzdąka już.
Procedura jest taka:
1. Po wyłączeniu silnika przejdź przyciskiem info do okienka z przebiegiem i czasem do następnego przeglądu powinny być same kreski.
3.Kliknij raz szybko i znowu przytrzymaj (albo na odwrót, teraz zapomniałem) i pojawi się napis CLEAR.
4 Przytrzymaj INFO aż CLEAR zgaśnie, wtedy się liczniki wyzerują. |
Działa dla Mitsubishi Outlander III, tylko przycisk Info trzeba wcisnąć przy wyłączonym zapłonie, czyli np. zaraz po zgaszeniu silnika. Próbowałem z włączonym zasilaniem ale wtedy nie działało.
Darek |
_________________ --
Pozdrawiam,
Darek |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 371 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 19-02-2024, 17:06 Re: Outlander 3 z 2019, kasowanie routine maintenance działa
|
|
|
Darekpe napisał/a: | DJ Fazi napisał/a: | Tak się złożyło że mi dziś też włączyła się przypominajka. Da się ją skasować, co prawda nie przebieg do następnego przeglądu pozostał ten sam nie wyjeżdzony, ale okres wskoczył na 13 miesięcy i nie brzdąka już.
Procedura jest taka:
4 Przytrzymaj INFO aż CLEAR zgaśnie, wtedy się liczniki wyzerują. |
Działa dla Mitsubishi Outlander III, tylko przycisk Info trzeba wcisnąć przy wyłączonym zapłonie, czyli np. zaraz po zgaszeniu silnika. Próbowałem z włączonym zasilaniem ale wtedy nie działało.
Darek |
Myślisz, że on tam siedzi w aucie 9 lat i cały czas naciska ów nieszczęsny klawisz? |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
Darekpe
Nowy Forumowicz Imć
Auto: Mitsubishi Outlander 3, 2018
|
Wysłany: 19-02-2024, 18:19 Re: Outlander 3 z 2019, kasowanie routine maintenance działa
|
|
|
Darek
Myślisz, że on tam siedzi w aucie 9 lat i cały czas naciska ów nieszczęsny klawisz? [/quote]
Wiem, że to wykopalisko, ale zostawiam notatkę dla potomności. Może za parę lat sam znowu będę tego szukał, będzie jak znalazł
Miłego dnia!
Darek |
_________________ --
Pozdrawiam,
Darek |
|
|
|
 |
johan666666
Nowy Forumowicz
Auto: O III, 2.0 Pb, 4J11, FWD, CVT
|
Wysłany: 14-11-2024, 16:56
|
|
|
Witam wszystkich.
Przekopałem forum, sprawdziłem wszystkie opcje od "options, normal, severe, jap-y, eu-y, aus-y, nas-y itp. Jedyne co mogę zmienić to okres, od 3mcy do 12, natomiast jedyne kiedy resetowałem na początku po wymianie oleju wskoczyły kilometry na 5000 i teraz odmierzają w dół, ale nie mogę żadnym sposobem przywrócić czy to 20k, czy 15k czy innych.
Czy to znaczy że tylko ASO lub MUT?
Auto to Outlander 3, 2018.
Jesli jest ktoś z Trójmiasta lub okolic kto posiada kompa czy mógłby się odezwać?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|