|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Galant EA5A zwarcie w obwodzie ładowania |
Autor |
Wiadomość |
leszekh
Nowy Forumowicz
Auto: Galant EA5A 2003
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 09 Cze 2012 Posty: 24 Skąd: ok. Tarnowa obecnie KRK
|
Wysłany: 30-06-2023, 15:53 Galant EA5A zwarcie w obwodzie ładowania
|
|
|
Witam. W sekcji warsztat problemy techniczne również dodałem ten opis.
Zmagam się z zwarciem w obwodzie ładowania akumulatora.Bezpiecznik nr.12 10A wywala po przekręceniu kluczyka. Alternator odpięty całkowicie, przekaźnik ładowania wypięty, liczniki wypięte problem jest nadal. Nie wiem gdzie szukać. Przewody przeglądnięcie brak śladów uszkodzenia. Czy jest może jeszcze coś wpięte pod ten bezpiecznik czego nie widać w manuału . Schemat niby prosty a stoję w miejscu.
[ Dodano: 20-02-2024, 12:38 ]
Dla potomnych.
U mnie zwarcie odnalazłem w obwodzie anteny.
Znalezienie tego było możliwe dopiero po demontażu deski . |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21942 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 21-02-2024, 08:14
|
|
|
Z ciekawości czy wiązka elektryczną była fabryczna, nie kombinowaną czy ylo widać, że ktoś tam kiedyś grzebał i stąd problemy. |
|
|
|
 |
leszekh
Nowy Forumowicz
Auto: Galant EA5A 2003
Dołączył: 09 Cze 2012 Posty: 24 Skąd: ok. Tarnowa obecnie KRK
|
Wysłany: 21-02-2024, 08:28
|
|
|
Fabryczna. Problem był w przejściu wiązki do bagażnika. Przetarta izolacja i dziwne bo tylko jeden przewód. Bez szukania po kabelku nie do znalezienia. |
|
|
|
 |
|
|