|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
klaksonu w Colt VII 2011 |
Autor |
Wiadomość |
mikolaj08
Nowy Forumowicz
Auto: Colt VII 2011
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-09-2024, 14:58 klaksonu w Colt VII 2011
|
|
|
Witam.
Niestety nie działa mi klakson w moim Colcie. Sprawdzałem bezpiecznik i przekaźnik, są ok. Chciałbym sprawdzić co z klaksonem. Gdzie znajduje się klakson pod maską ?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
ColtZach
Nowy Forumowicz ColtZach
Auto: Colt
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Kwi 2024 Posty: 7 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 04-09-2024, 16:04 Re: klaksonu w Colt VII 2011
|
|
|
mikolaj08 napisał/a: | Witam.
Niestety nie działa mi klakson w moim Colcie. Sprawdzałem bezpiecznik i przekaźnik, są ok. Chciałbym sprawdzić co z klaksonem. Gdzie znajduje się klakson pod maską ?
Pozdrawiam |
Jak stoisz przed autem/maska to klakson masz z lewej strony w zderzaku, dostęp do niego tzn. odkręcenie / przeczyszczenie styków masz tam gdzie jest światło przeciwmgielne lewe jeśli masz przeciwmgielne. Jeśli nie masz to po prostu wyjmujesz zaślepkę i działasz.
Musisz wyjąć zaślepkę i potem idzie dobrze, przeczyść styki papierkiem i sprawdź czy działa a jak nie działa to wymiana klaksona czyli jakieś 5 dyszek.
https://allegro.pl/oferta/sygnal-dzwiekowy-12v-110db-czest-335hz-klakson-bosch-9-320-332-803-14928164294?dd_referrer= |
|
|
|
|
mikolaj08
Nowy Forumowicz
Auto: Colt VII 2011
|
Wysłany: 06-09-2024, 17:52
|
|
|
Bardzo dziękuję za pomoc dzięki Panu zlokalizowałem klakson i po problemie. Zaśniedziały styki były. |
|
|
|
|
ColtZach
Nowy Forumowicz ColtZach
Auto: Colt
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Kwi 2024 Posty: 7 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 06-09-2024, 19:02
|