Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
klaksonu w Colt VII 2011
Autor Wiadomość
mikolaj08 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt VII 2011
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 04-09-2024, 14:58   klaksonu w Colt VII 2011

Witam.
Niestety nie działa mi klakson w moim Colcie. Sprawdzałem bezpiecznik i przekaźnik, są ok. Chciałbym sprawdzić co z klaksonem. Gdzie znajduje się klakson pod maską ?

Pozdrawiam

ColtZach 
Nowy Forumowicz
ColtZach

Auto: Colt
Wysłany: 04-09-2024, 16:04   Re: klaksonu w Colt VII 2011

mikolaj08 napisał/a:
Witam.
Niestety nie działa mi klakson w moim Colcie. Sprawdzałem bezpiecznik i przekaźnik, są ok. Chciałbym sprawdzić co z klaksonem. Gdzie znajduje się klakson pod maską ?

Pozdrawiam

Jak stoisz przed autem/maska to klakson masz z lewej strony w zderzaku, dostęp do niego tzn. odkręcenie / przeczyszczenie styków masz tam gdzie jest światło przeciwmgielne lewe jeśli masz przeciwmgielne. Jeśli nie masz to po prostu wyjmujesz zaślepkę i działasz.

Musisz wyjąć zaślepkę i potem idzie dobrze, przeczyść styki papierkiem i sprawdź czy działa a jak nie działa to wymiana klaksona czyli jakieś 5 dyszek.
https://allegro.pl/oferta/sygnal-dzwiekowy-12v-110db-czest-335hz-klakson-bosch-9-320-332-803-14928164294?dd_referrer=

mikolaj08 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt VII 2011
Wysłany: 06-09-2024, 17:52   

Bardzo dziękuję za pomoc :) dzięki Panu zlokalizowałem klakson i po problemie. Zaśniedziały styki były.

ColtZach 
Nowy Forumowicz
ColtZach

Auto: Colt
Wysłany: 06-09-2024, 19:02   

Cieszę się że mogłem pomóc :)

Odpowiedz do tematu