L-400 ogrzewanie i spryskiwacz szyby... |
Autor |
Wiadomość |
superradzio
Nowy Forumowicz
Auto: L-400
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-02-2009, 21:37 L-400 ogrzewanie i spryskiwacz szyby...
|
|
|
Witam...mam jeszcze jeden problem z moim mitsu, chodzi mi o ogrzewanie praktycznie wcale nie grzeje chociaż od strony silnika rurki wchodzące do kabiny są ciepłe, niewiem co może byc przyczyną i czy trzeba rozbierac w środku deske rozdzielczą...
i mam jeszcze problem ze spryskiwaczem, z tyłu psika a z przodu nie a nie mogę znależc silniczka(pompki) spryskiwacza żeby zbadac co i jak...
Jak macie jakieś pomysły i porady to chętnie skorzystam...DZIĘKI i POZDRAWIAM |
|
|
|
|
Michal Puch
Nowy Forumowicz
Auto: L 400 4X4
|
Wysłany: 28-02-2009, 22:14
|
|
|
Silniczek pompki spryskiwacza znajduje sie pod lewym przednim blotnikiem, moze przewód albo pompka ...... |
_________________ L 400 4X4 |
|
|
|
|
andrzejl400 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2010, 20:29
|
|
|
Witam dawno nie odzwiedzalem forum
mailem 2 lata temu l400 i sprawa z ogrzewanie wyglada najprawdopodobnie tak ze do wymiany jest nagrzewnica ktora zapchala sie roznymi brudami niestety plukanie nic nie dalo trzeba wymienic a do tego trzeba sie troche natrudzic zeby ja wyjac
powodzonka
a co do l400 mam zamiar za 2 dni kupic druga sztuke super autka |
|
|
|
|
dariusy [Usunięty]
|
Wysłany: 08-08-2010, 17:05
|
|
|
mozna wiedziec w jakim celu?Bo ja moze zonie kupie do jazdy
Tylko nie wiem czy bedzie chciala zeby same busy w domu byly:) |
|
|
|
|
kiliam
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Gear 4x4
|
Wysłany: 20-06-2014, 10:52
|
|
|
i jak tam, udalo sie wymienic ngrzewnice? |
|
|
|
|
Norek
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi L-400
Kraj/Country: Norway
|
Wysłany: 02-09-2016, 15:12 brak nawiewu w mitsubishi L-400
|
|
|
Witam
Mam maly problem z nawiewem oraz ogrzewaniem tylnej szyby. Bezpieczniki wszystkie sa cale tzn nie spalone a problem pojawil sie nagle po umyciu silnika przestal dzialac wentylator i ogrzewanie tylnej szyby. mam nadzieje ze ktos wie co moglo wysiasc dlaczego wlasnie to nie dziala |
|
|
|
|
fotomarko
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi
|
Wysłany: 24-11-2016, 10:32 Nawiew na nogi
|
|
|
Witam mam problem z ogrzewaniem. Góra wieje ciepełkiem jak z piekarnika. Natomiast jak przestawiam pokrętło nadmuchu na nogi to wieje tylko zimnym powietrzem. Może coś ktoś takiego miał ?? |
|
|
|
|
artur28
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi endeavor 3.8 4x4
|
Wysłany: 26-12-2017, 19:36
|
|
|
Panowie do wszystkich co maja kłopot z ogrzewaniem ja też miałem problem i pomogło bardzo porządnie przepłukanie nagrzewnicy wszystkie problemy znikły . |
_________________ artur28 |
|
|
|
|
Zdzisiu
Forumowicz
Auto: Space Gear 2.4 automat
|
Wysłany: 10-09-2024, 11:53
|
|
|
Tak, miałem to samo, płukanie zajęło kilka godzin, miska, gorąca woda, odkamieniacz od expressu do kawy i trochę octu, pompa mała elektryczna na 12v i tak kręciło kilka godzin miska - pompka - nagrzewnica, pomogło. Problem jednak jest dwuczęściowy, gdyż głęboko schowana pod deską nagrzewnica zbiera też różne zanieczyszczenia, więc jak by chcieć zrobić to porządnie to trzeba by się do niej dostać i wyczyścić mechanicznie lamelki, w space gear / l400 to bardzo trudne zadanie
A spryskiwacz i wycieraczki, pompa spryskiwacza jest nad lewym przednim kołem pod błotnikiem, wciśnięta w dolna cześć zbiorniczka płynu spryskiwacza. Brak spryskiwania szyby to zwykle wina zatkanych dysz spryskiwaczy. Aby to rozwiązać trzeba zdjąć dysze (najpierw odkręcić airboksa pod przednią klapą silnika), mycie ani pchanie tam igły czy drucika raczej nie pomoże, jak już to na chwile, u mnie musiałem ustawić dysze pod odpowiednim kątem i miniwiertarką na 12V za pomocą miniwiertła przewiercić się przez skamieniałe zanieczyszczenia uważając aby nie przewiercić obudowy spryskiwacza na wylot. To samo króciec wejściowy, nie co większym wiertełkiem od dołu, potem wydmuchac to i wypłukać i chodzi do dziś. |
|
|
|
|
|