Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
L-400 ogrzewanie i spryskiwacz szyby...
Autor Wiadomość
superradzio 
Nowy Forumowicz

Auto: L-400
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-02-2009, 21:37   L-400 ogrzewanie i spryskiwacz szyby...

Witam...mam jeszcze jeden problem z moim mitsu, chodzi mi o ogrzewanie praktycznie wcale nie grzeje chociaż od strony silnika rurki wchodzące do kabiny są ciepłe, niewiem co może byc przyczyną i czy trzeba rozbierac w środku deske rozdzielczą...
i mam jeszcze problem ze spryskiwaczem, z tyłu psika a z przodu nie a nie mogę znależc silniczka(pompki) spryskiwacza żeby zbadac co i jak...
Jak macie jakieś pomysły i porady to chętnie skorzystam...DZIĘKI i POZDRAWIAM

Michal Puch 
Nowy Forumowicz

Auto: L 400 4X4
Wysłany: 28-02-2009, 22:14   

Silniczek pompki spryskiwacza znajduje sie pod lewym przednim blotnikiem, moze przewód albo pompka ......

andrzejl400
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2010, 20:29   

Witam dawno nie odzwiedzalem forum
mailem 2 lata temu l400 i sprawa z ogrzewanie wyglada najprawdopodobnie tak ze do wymiany jest nagrzewnica ktora zapchala sie roznymi brudami niestety plukanie nic nie dalo trzeba wymienic a do tego trzeba sie troche natrudzic zeby ja wyjac
powodzonka
a co do l400 mam zamiar za 2 dni kupic druga sztuke super autka

dariusy
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2010, 17:05   

mozna wiedziec w jakim celu?Bo ja moze zonie kupie do jazdy :)
Tylko nie wiem czy bedzie chciala zeby same busy w domu byly:)

kiliam 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Gear 4x4
Wysłany: 20-06-2014, 10:52   

i jak tam, udalo sie wymienic ngrzewnice?

Norek 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi L-400
Kraj/Country: Norway
Wysłany: 02-09-2016, 15:12   brak nawiewu w mitsubishi L-400

Witam
Mam maly problem z nawiewem oraz ogrzewaniem tylnej szyby. Bezpieczniki wszystkie sa cale tzn nie spalone a problem pojawil sie nagle po umyciu silnika przestal dzialac wentylator i ogrzewanie tylnej szyby. mam nadzieje ze ktos wie co moglo wysiasc dlaczego wlasnie to nie dziala

fotomarko 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitshubishi
Wysłany: 24-11-2016, 10:32   Nawiew na nogi

Witam mam problem z ogrzewaniem. Góra wieje ciepełkiem jak z piekarnika. Natomiast jak przestawiam pokrętło nadmuchu na nogi to wieje tylko zimnym powietrzem. Może coś ktoś takiego miał ??

artur28 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi endeavor 3.8 4x4
Wysłany: 26-12-2017, 19:36   

Panowie do wszystkich co maja kłopot z ogrzewaniem ja też miałem problem i pomogło bardzo porządnie przepłukanie nagrzewnicy wszystkie problemy znikły .

Zdzisiu 
Forumowicz

Auto: Space Gear 2.4 automat
Wysłany: 10-09-2024, 11:53   

Tak, miałem to samo, płukanie zajęło kilka godzin, miska, gorąca woda, odkamieniacz od expressu do kawy i trochę octu, pompa mała elektryczna na 12v i tak kręciło kilka godzin miska - pompka - nagrzewnica, pomogło. Problem jednak jest dwuczęściowy, gdyż głęboko schowana pod deską nagrzewnica zbiera też różne zanieczyszczenia, więc jak by chcieć zrobić to porządnie to trzeba by się do niej dostać i wyczyścić mechanicznie lamelki, w space gear / l400 to bardzo trudne zadanie :)

A spryskiwacz i wycieraczki, pompa spryskiwacza jest nad lewym przednim kołem pod błotnikiem, wciśnięta w dolna cześć zbiorniczka płynu spryskiwacza. Brak spryskiwania szyby to zwykle wina zatkanych dysz spryskiwaczy. Aby to rozwiązać trzeba zdjąć dysze (najpierw odkręcić airboksa pod przednią klapą silnika), mycie ani pchanie tam igły czy drucika raczej nie pomoże, jak już to na chwile, u mnie musiałem ustawić dysze pod odpowiednim kątem i miniwiertarką na 12V za pomocą miniwiertła przewiercić się przez skamieniałe zanieczyszczenia uważając aby nie przewiercić obudowy spryskiwacza na wylot. To samo króciec wejściowy, nie co większym wiertełkiem od dołu, potem wydmuchac to i wypłukać i chodzi do dziś.

Odpowiedz do tematu