|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lewarek nie wraca na pozycję środkową tzw "luz" |
Autor |
Wiadomość |
KrakowskiDresik
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 Turbo
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-09-2024, 23:53 Lewarek nie wraca na pozycję środkową tzw "luz"
|
|
|
Witam, Panowie mam taki problem mianowicie lewarek nie wraca do tak zwanego luzu na srodek, tylko trzeba by go tak jak by pchnać. Rozebrałem cały tunel, przesmarowałem linki, lewarek, ściągnałem podstawe akumulatora przesmarowałem również tam te linki i problem nadal nie ustał. biegi wchodza bardzo ładnie bez jakiegokolwiek zgrzytnięcia czy chaczenia, tylko problem występuje z tym właśnie.. czasem to utrudnia wbicie 3 biegu lub 5.. Czy to może być coś z wybierakiem skrzyni biegów.? Oleje w całym układzie napędowym nowe. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
roger18sx
Forumowicz
Auto: OUTLANDER 2.0T
|
Wysłany: 15-09-2024, 20:32
|
|
|
Pewne jest że w wybieraku w skrzyni biegów jest spreżyna która za to odpowiada mogła się uszkodzić lub zaciera się coś w wybieraku na skrzyni skoro linki chodza bez oporu. |
|
|
|
 |
KrakowskiDresik
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 Turbo
|
Wysłany: 03-10-2024, 17:37
|
|
|
Dzięki, juz sobie poradziłem. Rozebrałem cały wybierak na skrzyni dodatkowo, oraz nasmarowałem linki na wybieraku i teraz biegi chodzą jak talala. |
|
|
|
 |
|
|