Kurs doszkalający z technik jazdu kobiety |
Autor |
Wiadomość |
rej
Forumowicz
Auto: Spacer Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-01-2016, 15:27 Kurs doszkalający z technik jazdu kobiety
|
|
|
Chciałbym wysłać żonę na taki kurs doszkalający. W sensie, aby lepiej radziła sobie za kółkiem na zimowej ale nie tylko zimowej nawierzchni... sporo jeździ po Krakowie i na trasy poza Kraków (w związku z pracą) i sami wiecie. Myślicie, że warto? |
|
|
|
|
igorek
Forumowicz
Auto: Mitsubishi
|
Wysłany: 19-01-2016, 14:31
|
|
|
Pewnie że warto. Sam byłem na czymś takim kiedyś, ale to już okolo 8 lat temu było. Byłem na trolejach i na macie. Poza tym omówione są szczegółow wszystkie podstawy kręcenia kierownicą, hamowania wychodzenia z groźnych sytuacji. |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 25-07-2022, 10:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
marcink
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan Intense 4A92
Pomógł: 5 razy Dołączył: 25 Cze 2015 Posty: 568 Skąd: Kraków
|
|
|
|
|
rej
Forumowicz
Auto: Spacer Star
|
Wysłany: 20-01-2016, 15:11
|
|
|
igorek napisał/a: | Pewnie że warto. Sam byłem na czymś takim kiedyś, ale to już okolo 8 lat temu było. Byłem na trolejach i na macie. Poza tym omówione są szczegółow wszystkie podstawy kręcenia kierownicą, hamowania wychodzenia z groźnych sytuacji. Jeżeli chodzi o Krk to sprawdź tutaj. |
Dzięki Panowie!
O coś takiego mi właśnie chodziło! |
|
|
|
|
Dorota123
Nowy Forumowicz
Auto: Fiat Punto II
|
Wysłany: 17-12-2016, 20:40
|
|
|
z własnego doświadczenia - wszyscy menedżerowie z mojej firmy zostali na taki wyjazd wysłani. dwudniowe szkolenie, tor pod Kielcami. No i bardzo polecam. A wiem że takie szkolenia są tez pod Radomiem, a pod Opolem chyba właśnie specjalna wersja tylko dla Pań.
nie doradze Ci, ktory tor i która szkoła najlepsza - byłam na jednym - ale co do idei, warto. |
|
|
|
|
amaj
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
|
Wysłany: 20-02-2017, 11:19
|
|
|
Fajna opcja, tylko pewnie taka przyjemność trochę kosztuje.
U mnie znajomi uczą się wprowadzania i wyprowadzania aut z poślizgów na placach manewrowych lub po prostu na parkingach np przed Lidlem bądź Tesco.
Myślę, że na kursach na prawko powinno być więcej tego typu kursów. |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 25-07-2022, 10:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pawelautofan
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi
|
Wysłany: 30-06-2017, 10:19
|
|
|
Taki kurs, to fajna sprawa, można nawet w formie vouchera dać jako prezent na urodziny czy coś.
http://www.podarujkarte.p...pomysl-prezent/ - tutaj akurat piszą ogólnie o kursie nauki jazdy, ale doszkalające też na pewno są. |
|
|
|
|
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 1297 Skąd: Cisów
|
Wysłany: 30-06-2017, 16:27
|
|
|
Wszystko zależy co pod pojęciem "kursu doszkalającego" masz na myśli. Mi słowo "doszkolenie" kojarzy się bardziej z przypomnieniem znaków drogowych,podstawowych zasad poruszania się po drogach publicznych etc.
Wyprowadzanie aut z poślizgu, dynamiczne omijanie nagle pojawiających się przeszkód to jest tzw. defensywna jazda samochodem.
Według mnie jaki by to nie był kurs - oprócz jedynie teorii - to zawsze inwestycja w siebie i swoje bezpieczeństwo oraz osób które się wozi. |
_________________ Niebiańska robota |
|
|
|
|
Ekskalibur
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse
|
Wysłany: 04-07-2017, 11:26
|
|
|
Swoją drogą to ciekawe ile taki kurs kosztuje. Obstawiam, że jest to dość spora suma, szczególnie, że takie kursy nie są zbyt popularne, przynajmniej w mojej okolicy. |
|
|
|
|
Janekjanowski
Nowy Forumowicz
Auto: citroen c4
|
Wysłany: 11-10-2024, 10:50
|
|
|
Korzystał ktoś was z takich kursów? Ja dostałem Voucher, byłem i ogólnie faktycznie dobrze przekazują wiedzę (przynajmniej tam gdzie ja byłem) i wszystko fajnie, ale jak dla mnie taki krótki kurs to za mało aby utrwalić pewne wzorce zachowania. Jak wpadniesz w poślizg nie będziesz przypominać sobie kursu sprzed 5 lat, tylko zadziałasz instynktownie. |
|
|
|
|
morris35
Nowy Forumowicz
Auto: Passat B8
|
Wysłany: 12-10-2024, 12:34
|
|
|
Myślę że to jak z nauka czegokolwiek, po kursie trzeba raz na jakis czas poćwiczyć to czego się nauczyło |
|
|
|
|
|