Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kurs doszkalający z technik jazdu kobiety
Autor Wiadomość
rej 
Forumowicz

Auto: Spacer Star
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-01-2016, 15:27   Kurs doszkalający z technik jazdu kobiety

Chciałbym wysłać żonę na taki kurs doszkalający. W sensie, aby lepiej radziła sobie za kółkiem na zimowej ale nie tylko zimowej nawierzchni... sporo jeździ po Krakowie i na trasy poza Kraków (w związku z pracą) i sami wiecie. Myślicie, że warto?

igorek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 19-01-2016, 14:31   

Pewnie że warto. Sam byłem na czymś takim kiedyś, ale to już okolo 8 lat temu było. Byłem na trolejach i na macie. Poza tym omówione są szczegółow wszystkie podstawy kręcenia kierownicą, hamowania wychodzenia z groźnych sytuacji.
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 25-07-2022, 10:46, w całości zmieniany 1 raz  

marcink 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan Intense 4A92
Wysłany: 19-01-2016, 22:38   

Jest jeszcze http://sjmk.pl/typy-szkolen/klienci_indywidualni

rej 
Forumowicz

Auto: Spacer Star
Wysłany: 20-01-2016, 15:11   

igorek napisał/a:
Pewnie że warto. Sam byłem na czymś takim kiedyś, ale to już okolo 8 lat temu było. Byłem na trolejach i na macie. Poza tym omówione są szczegółow wszystkie podstawy kręcenia kierownicą, hamowania wychodzenia z groźnych sytuacji. Jeżeli chodzi o Krk to sprawdź tutaj.

marcink napisał/a:
Jest jeszcze http://sjmk.pl/typy-szkolen/klienci_indywidualni

Dzięki Panowie!

O coś takiego mi właśnie chodziło!

Dorota123 
Nowy Forumowicz

Auto: Fiat Punto II
Wysłany: 17-12-2016, 20:40   

z własnego doświadczenia - wszyscy menedżerowie z mojej firmy zostali na taki wyjazd wysłani. dwudniowe szkolenie, tor pod Kielcami. No i bardzo polecam. A wiem że takie szkolenia są tez pod Radomiem, a pod Opolem chyba właśnie specjalna wersja tylko dla Pań.

nie doradze Ci, ktory tor i która szkoła najlepsza - byłam na jednym - ale co do idei, warto.

amaj 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
Wysłany: 20-02-2017, 11:19   

Fajna opcja, tylko pewnie taka przyjemność trochę kosztuje.
U mnie znajomi uczą się wprowadzania i wyprowadzania aut z poślizgów na placach manewrowych lub po prostu na parkingach np przed Lidlem bądź Tesco.
Myślę, że na kursach na prawko powinno być więcej tego typu kursów.
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 25-07-2022, 10:46, w całości zmieniany 1 raz  

pawelautofan 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi
Wysłany: 30-06-2017, 10:19   

Taki kurs, to fajna sprawa, można nawet w formie vouchera dać jako prezent na urodziny czy coś.
http://www.podarujkarte.p...pomysl-prezent/ - tutaj akurat piszą ogólnie o kursie nauki jazdy, ale doszkalające też na pewno są.

Olivia 
Forumowicz
Pod nickiem

Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 30-06-2017, 16:27   

Wszystko zależy co pod pojęciem "kursu doszkalającego" masz na myśli. Mi słowo "doszkolenie" kojarzy się bardziej z przypomnieniem znaków drogowych,podstawowych zasad poruszania się po drogach publicznych etc.
Wyprowadzanie aut z poślizgu, dynamiczne omijanie nagle pojawiających się przeszkód to jest tzw. defensywna jazda samochodem.

Według mnie jaki by to nie był kurs - oprócz jedynie teorii - to zawsze inwestycja w siebie i swoje bezpieczeństwo oraz osób które się wozi.

Ekskalibur 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse
Wysłany: 04-07-2017, 11:26   

Swoją drogą to ciekawe ile taki kurs kosztuje. Obstawiam, że jest to dość spora suma, szczególnie, że takie kursy nie są zbyt popularne, przynajmniej w mojej okolicy.

Janekjanowski 
Nowy Forumowicz

Auto: citroen c4
Wysłany: 11-10-2024, 10:50   

Korzystał ktoś was z takich kursów? Ja dostałem Voucher, byłem i ogólnie faktycznie dobrze przekazują wiedzę (przynajmniej tam gdzie ja byłem) i wszystko fajnie, ale jak dla mnie taki krótki kurs to za mało aby utrwalić pewne wzorce zachowania. Jak wpadniesz w poślizg nie będziesz przypominać sobie kursu sprzed 5 lat, tylko zadziałasz instynktownie.

morris35 
Nowy Forumowicz

Auto: Passat B8
Wysłany: 12-10-2024, 12:34   

Myślę że to jak z nauka czegokolwiek, po kursie trzeba raz na jakis czas poćwiczyć to czego się nauczyło

Odpowiedz do tematu