|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8DI-D] Piasta tylnego koła |
Autor |
Wiadomość |
fa2
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi asx
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-10-2024, 09:50 [1.8DI-D] Piasta tylnego koła
|
|
|
Witam
od pewnego czasu zaczęło mi huczeć łożysko w tylnym kole od strony kierowcy, wiadomo trzeba wymienić ale...
Pytania:
1. Czy są jakieś przeciwwskazania do zastosowania zamiennika całej piasty?
2. Jeżeli nie to jakich marek zamienniki polecacie? |
_________________ fa2 |
|
|
|
 |
Kisiel11
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1,8 DI-D 4DWD
|
Wysłany: 24-10-2024, 02:43
|
|
|
Witam
Z mojego doświadczenia, to te tylnie piasty mają pewien feler fabryczny (w modelu z 2011) - po pewnym czasie przekorodowuje uchwyt trzymający wtyczkę od czujnika ABS-u. jest wykonana z blachy/profilu, i po pewnym czasie zawsze przerdzewieje. Wtedy można próbować jakoś zamocować, albo... kupić nową piastę. Ja przynajmniej nie spotkałem się, z jakimś osobnym uchwytem na ten czujnik i kupowałem całą piastę: prawą chyba po 8 latach, a lewą po 10, tym bardziej że lewa zaczęła też szumieć.
Za pierwszym razem kupiłem TRW, za drugim nie szedłem w koszty i kupiłem SKF VKBA około 330 zł. Ostatnia chodzi już rok i nic się nie dzieje. Rocznie robię koło 15-17000 km.
Drobna uwaga - jeżeli kupuje się w sklepie internetowym, to warto zadzwonić i skonsultować model/rocznik. Pomimo że wyszukiwarka sklepowa niby wyszuka poprawnie, poprawnie, to czasami okazuje się, że może nie pasować.
Sklepu nie podam, żeby nie być posądzonym o krypto reklamę. |
_________________ Amator |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1926 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 25-10-2024, 09:42
|
|
|
Ja wymieniałem na MEYLE najpierw jedną potem drugą, ze względu na mocowanie czujnika ABS.
Tak jak Kisiel11, napisał uważaj na dobór, najlepiej po VIN . |
|
|
|
 |
|
|