Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.4 MIVEC] Ile mieści paliwa
Autor Wiadomość
Klomfi 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-10-2024, 14:59   [II 2.4 MIVEC] Ile mieści paliwa

Dzień dobry, to mój drugi temat na tym forum, ale zastanawia mnie bardzo ważna rzecz. Ile pojemności ma bak paliwa. Mój Outlander jest z 2008 roku, 2.4 benzyna 170km 4x4. Tankowałem go dopiero drugi raz. Za pierwszym razem nie miałem kontrolki rezerwy, weszło mi 45litrow. Dziś mi się zaświeciła, dystansu nie pokazywało w ogóle, czyli w teorii nie powinienem już zrobić żadnych km, natomiast do baku weszło mi 48litrow. Czy jest to możliwe że albo bak ma 50litrow i rezerwa świeci się na ostatnich 2 litrach, czy też jest to możliwe że w baku było jeszcze ponad 10 litrów, ale dlaczego komputer już nie pokazywał dystansu. Spalanie wychodzi mi średnio za pierwszym tankowaniem jak i za drugim 10.4l na 100km. Ktoś coś podpowie, doradzi??

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 29-10-2024, 16:16   

Info powinno być w instrukcji obsługi auta.
Jeśli nie masz to ze strony mitsu ściągniesz.
https://mitsubishi-japanmotors.pl/dla-wlascicieli/instrukcje-obslugi?cq_src=google_ads&cq_cmp=21792630447&cq_term=&cq_plac=&cq_net=x&cq_plt=gp&cd=21792630447&ad=&kd=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwj4K5BhDYARIsAD1Ly2qohgO60kMHOMkhfOQsV9ixDybPUoNry-Fs0VFucHcXfnDzfAlAvgkaAnEkEALw_wcB

m4rud3r 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Mivec 2010
Wysłany: 31-10-2024, 09:06   

Modele z napędem na 2 koła (2WD): 63 litry
Modele z napędem na 4 koła (4WD): 60 litrów.

Nie pamiętam jak to było w przedlifcie z kontrolkami poziomu paliwa, teraz mam polifta i kolorowy wyświetlacz.

Klomfi napisał/a:
Czy jest to możliwe że albo bak ma 50litrow i rezerwa świeci się na ostatnich 2 litrach, czy też jest to możliwe że w baku było jeszcze ponad 10 litrów, ale dlaczego komputer już nie pokazywał dystansu.
Co do pojemności baku - nie.
Nie spotkałem się jeszcze w żadnym aucie aby rezerwa pojawiała się przy tak niskim poziomie paliwa w zbiorniku.
Tak - jest możliwe że w baku jest ok. 10 l paliwa. Ale komputer jest tak zaprogramowany, żeby w momencie gdy pojawia się rezerwa nie wyświetlać zasięgu.

Jak wyskoczy mi komunikat że trzeba tankować, to w baku mam ok. 10 litrów paliwa.
Z tym że tutaj poziom rezerwy jest dwu stopniowy.
Przy pierwszym stopniu znika ilość km do przejechania, a na belce pokazującej poziom paliwa jeszcze jest mała kreska, ikona dystrybutora miga powoli.
Przy drugim stopniu znika kreska, a ikona dystrybutora miga szybko. Wtedy w baku jest ok 5 litrów (tak przynajmniej wychodzi mi z obserwacji)

Klomfi 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Wysłany: 05-11-2024, 10:24   

Bardzo przydatna informacja. Mogłoby się zgadzać, jest mała kreska a dystrybutor miga powoli, ile km zostało nie pokazuje. Czyli już mogę z ulgą odetchnąć że jak pojawi się kontrolka rezerwy nie muszę szukać od razu stacji do tankowania tylko można przy okazji zajechać... Ostatnio taki stres dostałem że szok
Dziękuję wszystkim za pomoc

m4rud3r napisał/a:
Modele z napędem na 2 koła (2WD): 63 litry
Modele z napędem na 4 koła (4WD): 60 litrów.

Nie pamiętam jak to było w przedlifcie z kontrolkami poziomu paliwa, teraz mam polifta i kolorowy wyświetlacz.

Klomfi napisał/a:
Czy jest to możliwe że albo bak ma 50litrow i rezerwa świeci się na ostatnich 2 litrach, czy też jest to możliwe że w baku było jeszcze ponad 10 litrów, ale dlaczego komputer już nie pokazywał dystansu.
Co do pojemności baku - nie.
Nie spotkałem się jeszcze w żadnym aucie aby rezerwa pojawiała się przy tak niskim poziomie paliwa w zbiorniku.
Tak - jest możliwe że w baku jest ok. 10 l paliwa. Ale komputer jest tak zaprogramowany, żeby w momencie gdy pojawia się rezerwa nie wyświetlać zasięgu.

Jak wyskoczy mi komunikat że trzeba tankować, to w baku mam ok. 10 litrów paliwa.
Z tym że tutaj poziom rezerwy jest dwu stopniowy.
Przy pierwszym stopniu znika ilość km do przejechania, a na belce pokazującej poziom paliwa jeszcze jest mała kreska, ikona dystrybutora miga powoli.
Przy drugim stopniu znika kreska, a ikona dystrybutora miga szybko. Wtedy w baku jest ok 5 litrów (tak przynajmniej wychodzi mi z obserwacji)

Odpowiedz do tematu