|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwna sprawa z radiem |
Autor |
Wiadomość |
zbigniew77
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 MIVEC 2018r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Sty 2019 Posty: 207 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 23-10-2024, 09:28 Dziwna sprawa z radiem
|
|
|
Ostatni znajomy poprosił mnie o pomoc...w jego Mitsubishi ASX z 2018r model Invite jest zamontowane fabryczne radio bez nawigacji. Radio pracuje dobrze ale problem polega na tym , iż mimo włączonych wszystkich funkcji takich jak CT,PT,RDS,AF oraz prawidłowego ustawienia i wystrojenia pokazuje nieaktualną godzinę co go denerwuje .Raz pokazuje godzinę prawidłową aby za chwilę ja zmienić ją o 30 minut do przodu lub do tyłu .Czy ktoś miał taki przypadek? a może to nie wina radia tylko jest podawany zły sygnał a nadawca e-mitel o tym nie wie? Taka sytuacje wg niego występuje dopiero ok pół roku poprzednio wszystko było OK.Sprawdziłem mu to na innych stacja: RMF-FM,Radio-Zet,Rzeszów,PR-1 wszędzie to samo
[ Dodano: 28-10-2024, 16:56 ]
Problem rozwiązany wyłączyłem fukcje RDS .. PTY,CT, ustawiłem godzinę ręcznie.Bedzie działać aż odłączy akumulator
Napisałem też e-maila do e-mitela który odpowiada za przekaźnik radiowo - telewizyjny ,że nadajnik podaje sygnał z niewłaściwą godziną ..po tygodniu przyszła odpowiedź ,że skorygowali błąd nadawania.Radio w ASX po włączeniu funkcji RDS ,CT,PT,AF trzyma godzinę tak jak pierwotnie. |
_________________ Zbigniew
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
 |
Ostatnio zmieniony przez zbigniew77 19-03-2025, 09:54, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Grzesiek17
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.6 2013
|
Wysłany: 28-10-2024, 18:49
|
|
|
Miałem coś podobnego. Jednakże u mnie błąd był marginalny bo raz +2 minuty, innym razem -2 minuty by kolejnym razem był zgrany idealnie. Przeglądając ustawienia właśnie wyłączyłem funkcje CT i dałem "ręczne ustawienia czasu" i teraz zegar działa tak jak go ustawiłem. Nic nie późni, ani nie śpieszy. |
_________________ Grzesiek |
|
|
|
 |
zbigniew77
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 MIVEC 2018r
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Sty 2019 Posty: 207 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 31-10-2024, 09:15 dziwna sprawa z radiem
|
|
|
U kolegi wyglądało to tak ...włączasz stację RMF-FM i zaczynają emitować o godz.10.00 Fakty na wyświetlaczu pojawia się czas.godz.10.00 a po 5 sekundach masz już godzinę 10.10.10.20 aby przez następne 5 minut godzina zmieniła się 3-4 razy .Nie pomaga zmiana stacji np. na Radio-ZET czy PR-1.Dopiero jak wyłączyłem mu RDS I CT i ustawiłem godzinę ręcznie wszystko się uspokoiło. |
_________________ Zbigniew
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
 |
|
|
|
 |
|
|