|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] Zwarcie prawe światło mijania |
Autor |
Wiadomość |
VG
Forumowicz
Auto: 2x Outek 2.0/2.2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-01-2025, 20:34 [II 2.0 DID] Zwarcie prawe światło mijania
|
|
|
Dwa dni temu zgasło mi prawe światło mijania, niewiele myśląc wymieniłem żarówkę zakładając że się spaliła. Niestety to nie pomogło , więc otwieram bezpieczniki i patrzę bezpiecznik przepalony , więc wymieniam bezpiecznik i...... znowu się przepalił (poszły dwa bezpieczniki pod rząd).
Wygląda że mam zwarcie w obwodzie prawego (od strony kierowcy) światła mijania.
Czy przychodzi Wam do głowy gdzie ta wiązka może się przetrzeć ( takie mam podejrzenie) ew. co może być przyczyną ? |
|
|
|
|
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik
Pomógł: 121 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 10843 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 07-01-2025, 16:22
|
|
|
Przyjrzał bym się kostce żarówki. Wiązka jest tak poprowadzona, aby nie pracowała w trakcie jazdy. Chyba że ktoś coś poprawił |
|
|
VG
Forumowicz
Auto: 2x Outek 2.0/2.2
|
Wysłany: 12-01-2025, 09:52
|
|
|
jacek11 napisał/a: | Przyjrzał bym się kostce żarówki. Wiązka jest tak poprowadzona, aby nie pracowała w trakcie jazdy. Chyba że ktoś coś poprawił |
tak dzięki , tam właśnie była przyczyna |
|
|
|
|
|
|