Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z skrzynia biegów CVT
Autor Wiadomość
Ponczek 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-01-2025, 20:09   Problem z skrzynia biegów CVT

Hejka
Miałem dziś mały wypadek pacjent lancer 1.6 skrzynia cvt 2011 uderzyłem prawym przednim kołem w krawężnik i słupek. W efekcie koło zostało uszkodzone, opona straciła powietrze, a czujnik ciśnienia wykrył problem. Dodatkowo, prawdopodobnie uszkodziłem układ kierowniczy, ponieważ przy skręcaniu lewe koło reaguje inaczej niż prawe.

Po zdarzeniu dojechałem około 300-400 metrów do domu, mimo świecących się błędów niskiego ciśnienia w oponie oraz komunikatu "transmission service required" (wymagany serwis skrzyni biegów). Zostawiłem samochód i odłączyłem akumulator na około 3 godziny. Po podłączeniu akumulatora błędy nadal się wyświetlały, a pod autem zauważyłem wyciek zielonego płynu, prawdopodobnie płynu chłodniczego.

Największy problem dotyczy skrzyni biegów. Na neutralnym biegu obroty silnika rosną, ale gdy włączę bieg wsteczny (R) lub jazdę do przodu (D), skrzynia jakby przez chwilę chce ruszyć, a potem obroty nie reagują na wciśnięcie pedału gazu.

Nie mam możliwości diagnozy przez najbliższe 2 tygodnie i chciałbym dowiedzieć się, co może być przyczyną takiego zachowania skrzyni biegów

aggio 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 Pb LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2025, 19:38   

Na początek sprawdziłbym czy ten zielony płyn to przypadkiem nie olej ze skrzyni. Jak brakuje oleju to tak może być.

Odpowiedz do tematu