|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z skrzynia biegów CVT |
Autor |
Wiadomość |
Ponczek
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-01-2025, 20:09 Problem z skrzynia biegów CVT
|
|
|
Hejka
Miałem dziś mały wypadek pacjent lancer 1.6 skrzynia cvt 2011 uderzyłem prawym przednim kołem w krawężnik i słupek. W efekcie koło zostało uszkodzone, opona straciła powietrze, a czujnik ciśnienia wykrył problem. Dodatkowo, prawdopodobnie uszkodziłem układ kierowniczy, ponieważ przy skręcaniu lewe koło reaguje inaczej niż prawe.
Po zdarzeniu dojechałem około 300-400 metrów do domu, mimo świecących się błędów niskiego ciśnienia w oponie oraz komunikatu "transmission service required" (wymagany serwis skrzyni biegów). Zostawiłem samochód i odłączyłem akumulator na około 3 godziny. Po podłączeniu akumulatora błędy nadal się wyświetlały, a pod autem zauważyłem wyciek zielonego płynu, prawdopodobnie płynu chłodniczego.
Największy problem dotyczy skrzyni biegów. Na neutralnym biegu obroty silnika rosną, ale gdy włączę bieg wsteczny (R) lub jazdę do przodu (D), skrzynia jakby przez chwilę chce ruszyć, a potem obroty nie reagują na wciśnięcie pedału gazu.
Nie mam możliwości diagnozy przez najbliższe 2 tygodnie i chciałbym dowiedzieć się, co może być przyczyną takiego zachowania skrzyni biegów |
|
|
|
|
 |
aggio
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 Pb LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-01-2025, 19:38
|
|
|
Na początek sprawdziłbym czy ten zielony płyn to przypadkiem nie olej ze skrzyni. Jak brakuje oleju to tak może być. |
|
|
|
 |
|
|