Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bizi78
27-01-2025, 13:29
Space star mirage nie odpala
Autor Wiadomość
BENNY777 
Forumowicz

Auto: BENNY777
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-01-2025, 12:35   Space star mirage nie odpala

Witam

Może ktoś miał taki przypadek i podpowie. Samochód z 2014r benzyna nie odpala. Niby próbuje ale po chwili czuć paliwo. Dzień przed wymieniałem świece po wymianie 2 razy odpalany chodził kilka sekund i wszystko było ok. Kolejnego dnia problem z odpaleniem wykręciłem świece zalane . Wyczyściłem je próba odpalenia nadal nic. Sprawdziłem czy przepustnica reaguje jest ok. Zmieniłem na stare świece wcześniej testując czy cewki podają prąd iskra jest auto nie odpala. Dla wyeliminowania akumulatora kablami podpoiłem z 2 auta też zero. Niby coś próbuje załapać ale nie chce zapalić. Oczywiście próbowałem zgodnie z instrukcją na wciśniętym gazie na maxa. Ktoś podpowie co jeszcze można zrobic i sprawdzić/

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 27-01-2025, 13:33   

BENNY777 napisał/a:
Niby coś próbuje załapać ale nie chce zapalić. Oczywiście próbowałem zgodnie z instrukcją na wciśniętym gazie na maxa.

Ale to trochę może potrwać. Trzeba próbować i kręcić. Trzymać rozrusznik dość długo. I gaz w podłogę. Można próbować gaz pulsacyjnie.
A potem pamiętać, że nie wolno odpalać i zgasić. Silnik po odpaleniu musi popracować.

BENNY777 
Forumowicz

Auto: BENNY777
Wysłany: 28-01-2025, 06:15   

Dzięki za pomoc wczoraj doładowałem aku i za 4 razem odpalił. Swoją drogą zawsze w samochodach wykręcenie świec wyczyszczenie ich pomagało a to widać zaskoczył mnie maluch.
Żeby nie zaśmiecać forum kojarzy ktoś jaka szczelina w świecy jest zalecana do tego auta?

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 28-01-2025, 21:22   

BENNY777 napisał/a:
i za 4 razem odpalił.

No to sukces.
Ja męczyłem się dłużej i miałem obserwatorów-doradców. "Panie mechanik tu był i nie odpalił to panu sie nie uda"

Odpowiedz do tematu