|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] Wtryski |
Autor |
Wiadomość |
moskito
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi space star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-02-2025, 16:37 [MSS DID] Wtryski
|
|
|
Witam,po wlaniu preparatu do czyszczenia wtrysków i przejechaniu około 100km silnik zaczął głośno pracować.Zrobiłem test przelewowy na rozgrzanym silniku około 4min i na 1wtrysku 35ml,2- 30ml,3 -45ml,4-30ml.
Czy preparat mógł uszkodzić wtryski i nadają się już tylko do regeneracji? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 641 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24111 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 01-02-2025, 18:01
|
|
|
Ja poprzedni bak zrobiłem na preparacie TEC 2000 Injector Cleaner i teraz już zrobiłem z 400km na zwykłym ON i nie zauważyłem różnicy. Może tylko wcześniej gorący silnik na biegu P miał 0.6 l/h a teraz 0.5 l/h, ale to są dane tak zbliżone, że bym nie przypisywał tego zastosowanemu środkowi.
Także to raczej nie kwestia samego preparatu. Wybrałem TEC 2000, bo wcześniej obejrzałem dość długi test różnych środków na wtryski a także poczytałem komentarze na allegro. |
|
|
|
 |
|
|