|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
3,7 KW czy 7,4 KW |
Autor |
Wiadomość |
Raffik
Nowy Forumowicz Raffik
Auto: Outlander PHEV
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 20-02-2025, 18:53 3,7 KW czy 7,4 KW
|
|
|
Witam który kabel typ 1 na typ 2 wybrać z mocą 3,4 kw czy 7,4 kw ? Ma Kabel max 7,4 KW sens skoro oryginalnym kablem można tylko ładować max 3,7 kw z gniazdka domowego ? Bo widzę ze do kupienia dla modeli Mitubishi outlander polecają 3,7kw jak i 7,4 kw.
I takie głupie pytanie nie ma kabla CHADEMO na inny typ? tylko typ1 na typ2. |
|
|
|
 |
nemmooo
Mitsumaniak
Auto: Outlander PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2012 Posty: 216 Skąd: Kraków/Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 20-02-2025, 21:14
|
|
|
Nie ma Chademo na typ 1 czy 2 bo typ 1 i 2 to ładowanie AC a Chademo to DC. Są przejściówki CCS2 na Chademo ale drogo (adapter) i nie jest szybko.
Próbowałem kiedyś typ 1 z ładowarką o mocy 6kW, ale outlander brał maks 3kW. Odpuściłem temat zakupu tej łądowarki i od ponad 3 lat ładuję z oryginalnej cegły z mocą 2.2kW. Już ponad 5 MWh przeleciało przez tę cegłę i nic się nie dzieje poza upaleniem kabla z wtyczką shuko przy drugim czy trzecim ładowaniu. w oryginalnej wtyczce był 3x 0.75 dałem 3x 1.5 i nic się nie dzieje od tego czasu. |
|
|
|
 |
|
|