|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Moduł świateł DRL - instrukcja |
Autor |
Wiadomość |
rafalsz
Nowy Forumowicz Rafał_Sz
Auto: Outlander 3 (2.0 4WD CVT)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-03-2025, 14:04 Moduł świateł DRL - instrukcja
|
|
|
Cześć,
Czy ktoś z szanownych forumowiczów, posiada może taką instrukcję podłączenia modułu i świateł. Interesuje mnie schemat elektryczny, gdyż mam problem z połączeniem nowych lamp (DRL+przeciwgielne) w miejsce tych oryginalnych (instalowanych przez ASO). Nowe są też dwu funkcyjne i jak przy podłączeniu bezpośrednio do akumulatora działają bez problemu, tak przy próbie podłączenia do tego modułu nie działają albo migają światła przeciwmgielne. Być może jest to związane z chyba trochę większą mocą tych świateł?
Być może ktoś ma doświadczenie w podmianie świateł z tego zestawu na inne?
https://imagizer.imageshack.com/img924/3050/er09KF.jpg
https://imagizer.imageshack.com/img922/2712/2o5eta.jpg
https://imagizer.imageshack.com/img923/2208/RyrUHo.jpg
Pozdrwiam
Rafał[/list] |
_________________ Pozdrawiam
Rafał |
|
|
|
 |
To masz
Forumowicz
Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Wrz 2022 Posty: 555 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-03-2025, 16:25
|
|
|
Nie pomogę, ale rozważałem zakup dokładnie tych lamp, więc jeśli się uporasz z problemem to proszę o informacje i zdjęcia jak świecą. |
|
|
|
 |
rafalsz
Nowy Forumowicz Rafał_Sz
|
|
|
|
 |
To masz
Forumowicz
Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Wrz 2022 Posty: 555 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-04-2025, 21:43
|
|
|
Ładnie to wygląda i właściwy, żółty kolor lamp przeciwmgielnych.
Połączenie dziennych z instalacją musiałeś zrobić sam, bo nie było w nowych lampach wtyczki? |
|
|
|
|
 |
rafalsz
Nowy Forumowicz Rafał_Sz
|
Wysłany: 03-04-2025, 10:30
|
|
|
To masz napisał/a: | Ładnie to wygląda i właściwy, żółty kolor lamp przeciwmgielnych.
Połączenie dziennych z instalacją musiałeś zrobić sam, bo nie było w nowych lampach wtyczki? |
Dzięki.
Poprzednio miałem już LED-y (dzienne i przeciwgielne) z wykorzystaniem dołożonej instalacji i modułu przez ASO. Ze względu za nieszczelność lamp (woda i wilgoć), wymieniłem na nowe, tylko po podłączeniu do tego modułu, przeciwmgielne nie działały (migały albo się nie wzbudzały), prawdopodobnie ze względu na większą moc świateł przeciwmgielnych o kilka Watów.
Dlatego nowe lampy zostały podłączone tak:
- światła dzienne podłączyłem do dołożonej instalacji i modułu przez ASO,
- światła przeciwmgielne podłączyłem do oryginalnej instalacji samochodu dla świateł przeciwmgielnych (wtyczki pasowały). |
_________________ Pozdrawiam
Rafał |
|
|
|
 |
|
|