|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zakup Lancera 2014 1.8 DID 150KM |
Autor |
Wiadomość |
miccies4
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 150KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-04-2025, 08:48 Zakup Lancera 2014 1.8 DID 150KM
|
|
|
Cześć,
Szukam Lancera, Znalazłem ogłoszenie na egzemplarz z 2014 roku, 1.8 DID 150KM - czyli Diesel.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc - auto ma już trochę ponad 200 000km przebiegu.
Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Jakie są typowe usterki i koszta eksloatacji? O co powinienem wypytać sprzedającego przed zakupem? Co dyskfalifikuje ten model z zakupu - usterki/odgłosy/zachowanie samochody/części wyposażenia które wskazują na niewłaściwe modyfikacje.
Nadmieniam, że nie jestem mechanikiem i auta szukam przede wszystkim bezproblemowego i przyjemnego w codziennym użytkowaniu w mieście/na średniej długości trasach (do 100km).
Będę bardzo wdzięczny za wszystkie wskazówki i linki do postów gdzie temat był już poruszany. |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1922 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 09-04-2025, 11:15
|
|
|
Zwróć uwagę co ile były regulowane luzy zaworowe, w jakim stanie jest DPF, co jaki czas się wypala. Sprawdź poziom oleju i EGR.
A jeśli to mam być auto do miasta to odpuść, kup benzynę. |
|
|
|
 |
|
|