|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czujnik TPMS po podmianie nadal nie działa |
Autor |
Wiadomość |
sadaman
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-04-2025, 08:02 Czujnik TPMS po podmianie nadal nie działa
|
|
|
Cześć
Mam pytanie dotyczące mojego Miśka
Auto Outlander III rok modelowy 2017, silnik MIVEC 2.0 skrzynia CVT, moc 150KM
Odkąd kupiłem ten samochód na liczniku widniał błąd TPMS SERVICE REQUIRED
który poprzedzony był najpierw miganiem kontrolki TPMS na liczniku przez około minutę
która to następnie przechodziła w sygnalizację stałą.
Wiedziałem że jest to spowodowane uszkodzeniem prawego przedniego czujnika który został
zniszczony podobno przez wulkanizatora "nie wnikam". Czujnik napewno nie działał / martwy.
W związku z powyższym zakupiłem nowy czujnik do którego zostało wpisane ID czujnika uszkodzonego.
Wczoraj podczas zmiany opon na letnie czujnik został podmieniony oraz podobno aktywowany.
Zostało to zrobione urządzeniem MaxiTPMS TS508. Wulkanizator przyłożył urządzenie do koła, coś tam zapikało po czym stwierdził że już. Niestety na liczniku nic się nie zmieniło, nawet po przejechaniu kilkunastu kilometrów.
Po podłączeniu testera diagnostycznego w TPMS mam błąd którego nie mogę skasować, mianowicie:
C1900 tire id unregistered code
Wchodząc do Menu Settings w liczniku, nie mogę wykonać resetu czujników. Podczas wciskania klawisza na kilka sekund nic się nie dzieje, brak potwierdzenia dźwiękowego.
Czy jest coś co można jeszcze zrobić.
Czujnik faktycznie zgłasza się ID starego czujnika. |
|
|
|
 |
waran73
Forumowicz
Auto: m.space runner 93r. 1.8b
Pomógł: 8 razy Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 188 Skąd: przemysl
|
Wysłany: 16-04-2025, 19:17
|
|
|
Tam niedaleko ciebie urzęduje fachowiec tzw.Tokyo--znajdż i odezwij się do niego i co ogarnie.. |
|
|
|
 |
mohinder
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sty 2013 Posty: 445 Skąd: Limerick
|
Wysłany: 16-04-2025, 21:46
|
|
|
Z tego co się orientuję to tylko MUT pomoże czyli na przykład właśnie kolega Tokyo, który takowy posiada. Ja u siebie zmieniałem wszystkie cztery czujniki przy okazji zmiany felg. Przypisywałem do auta nowe czujniki jako drugi zestaw właśnie przy pomocy MUT III. |
|
|
|
 |
Damiano88
Nowy Forumowicz
Auto: MOP
|
Wysłany: 17-04-2025, 09:52
|
|
|
Może masz zapisane dwa komplety kół i obecnie używasz innego niż ustawiony w kompie. |
|
|
|
 |
|
|