|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sterowanie zaworkami podciśnia od załączani przedniego mostu |
Autor |
Wiadomość |
oku
Nowy Forumowicz
Auto: L200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-05-2025, 08:38 Sterowanie zaworkami podciśnia od załączani przedniego mostu
|
|
|
Część,
Pozwoliłem sobie założyć temat dotyczący sterowania zaworkami podciśnienia przedniego mostu.
Jest wiele postów dotyczących nie działającego przedniego napędu którego usterki zostały rozwiązane przez wymianę zaworków, siłownika na przednim moście bądź usunięciu nieszczelności w układzie podciśnień.
Znalazłem jednak parę postów dotyczących braku napięcia na sterowaniu zaworkami i na tym będę chciał się skupić. Obecnie borykam się z takim problemem. Kiedyś udało mi się rozwiązać ten problem przez wymianę czujnika na reduktorze ale tym razem nie jest już tak kolorowo.
Czy może któryś z kolegów posiada tajemna wiedze co steruje tymi zaworkami?
Czy jest od nich specjalny moduł czy sterowanie wychodzi z komputera. Nie udało mi się pozyskać schematu elektrycznego od TRITONA więc ciężko mi po omacku szukać rozwiązania.
Każda sugestia i podpowiedz mile widziana |
_________________ MITSUBISHI L200 136KM 2009r |
|
|
|
 |
|
|