* * * WITAM WSZYSTKICH * * * |
Autor |
Wiadomość |
Dracon40
Forumowicz
Auto: Pajero II '91
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-12-2019, 23:07
|
|
|
Witajcie...
Po latach powracam jak fenix z popiołów...
Możliwe że kilka osób pamięta jak przerabiałem - po części dzięki Waszej pomocy - Pajero II z 96 roku...
Remont ramy, spawanie i malowanie budy... Generalka generalnie...
Później mój Miś znalazł nowy dom, czego do niedawna żałuję...
Zastąpił go Terracan, bo zachciało się mi luksusu... ale jak to bywa, stara miłość nie rdzewieje i oto od kilku dni znowu jestem z Misiem
Tym razem to znowu krótki, mały Miś Pajerko II, ale już bardziej dojrzały... Starszy, bo z 91 roku, dopieszczony przez kogoś tam, podobnie jak mój poprzednik... Ze skrzynią SS nie ES... z elektryką nie korbotronikiem... z cykorkulką... ach Cudny Miś
Tak więc mamy come back to Pajero |
|
|
|
 |
Marcin_bo
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2did
|
Wysłany: 11-01-2020, 21:08
|
|
|
Witam,
od kilku dni posiadam Pajero i w sumie fajne drugie auto gdyby nie kilka usterek...
Jestem na etapie szukania na forum, zanim zapytam o jakąś oczywistą oczywistość....
Czy jestem zadowolony? Chyba tak bo to moje pierwsze 4x4 (chciałem mercedesa G ale w stanie do totalnego remontu jest droższe od miśka do drobnych poprawek). Do tej pory minusy to wolno się nagrzewa, wskaźnik od poziomu ON wariuje, nie podświetlone są biegi przy lewarkach, kilka żarówek/ledów od zegarów też nie działa - ogólnie nie tylko od zegarów ale i od sterowania lusterek, halogenów przeciw mgielnych i sterowania nawiewami. Radio jest nie oryginalne więc i data nie do ustawienia (to mnie rozbawiło że nie da się ustawić), alarm lubił sam zacząć wyć więc zamykam tylko z pilota od centralnego zamka - po co mi alarm..... Jakiś problem z rozrusznikiem był jak zakupiłem ale już się 'naprawił' (i tak zajrzę do niego jak będzie cieplej), tapicerka foteli do poprawek i to już chyba wszystko.
Śruby a raczej nakrętki wymieniłem od razu bo były stożkowe a felgi oryginalne te co wymagają nakrętek z podkładką.
Na wiosnę oddam znajomemu blacharzowi do konserwacji bo kilka lat chciałbym go nie sprzedawać...
I to tyle... |
|
|
|
 |
Majkel1992
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV
|
Wysłany: 20-02-2020, 16:33
|
|
|
Witam wszystkich! Nie wiem jak to sie stalo ze dopiero teraz dołączamy z moim bandziorem! Ale pozdrawiam wszystkich.
[ Dodano: 20-02-2020, 16:45 ]
 |
|
|
|
 |
PawełG
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 2001 3.2
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Wrz 2017 Posty: 13 Skąd: Zgierz/Łódź
|
Wysłany: 15-10-2020, 13:55
|
|
|
Dzień dobry, dzięki administracji forum udało mi się odzyskać konto, a że nie korzystałem, to się przywitam:) Miłego dnia Wszystkim. |
|
|
|
 |
Mattcoin
Nowy Forumowicz
Auto: KIA Sportage 1.6 t-GDI
|
Wysłany: 21-12-2020, 21:40
|
|
|
Cześć wszystkim!
Jestem tu nowy, nie tylko jeśli chodzi o forum, ale o mój kontakt z marką Mitsubishi.
Na koniec tego specyficznego roku postanowiłem stać się właścicielem Pajero. Trzymajcie kciuki! |
_________________ Pozdrowienia
Mateusz |
|
|
|
 |
Garbaty
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubisi Pajero IV
|
Wysłany: 11-05-2021, 10:37
|
|
|
Cześć wszystkim.
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero IV, choć nie jest to moje pierwsze spotkanie z tą marką. Mam nadzieję, że znajdę wśród Was - "ekspertów", "doradców" w temacie bo pewnie pytania jakieś się pojawią w trakcie eksploatacji.
Życzę udanego dnia |
|
|
|
 |
michaloss
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV
|
Wysłany: 04-04-2022, 20:42
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów. Od niedawna jestem posiadaczem pajero IV 2007 r. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swego grona i wesprzecie cennym doświadczeniem. |
|
|
|
 |
Petroholic
Forumowicz
Auto: Pajero III 3.5GDI
|
Wysłany: 18-11-2023, 21:13
|
|
|
Nie wiem czy należy się złota łopata za odkopanie tematu witania ale skoro nowy to nowy...
No więc od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem P3GDI to się melduję na forum |
|
|
|
 |
Byniu
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 3.8
|
Wysłany: 06-05-2025, 02:38
|
|
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Co prawda jeszcze nie posiadacz ale już, już niebawem wyszukany Misiek wyruszy w drogę do mnie |
|
|
|
 |
AlexAlexander
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 2006 3.2 DID
|
Wysłany: 10-05-2025, 11:40 [PajeroIV]
|
|
|
Witam wszystkich.
Od wczoraj i ja stałem się posiadaczem Miśka IV generacji, w dość bogatej wersji. 2006r produkcji, piękny kolor Wczoraj zrobił 250km do nowego domu a ja się przyzwyczajam do jazdy tą ciężarówką. Jest trochę rzeczy do zrobienia, głównie walka z rudą i zawieszenie, ale przyjemność z podróżowanie bezcenna! Docelowo Misiek ma być do ciągnięcia przyczepy na wakacje i codzienną jazdę koło komina.
https://imgur.com/a/M4cNZRj |
|
|
|
 |
|