|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Brak długich świateł |
Autor |
Wiadomość |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-11-2021, 11:46 Brak długich świateł
|
|
|
Czołem
1. Włączony kluczyk – świecą się dzienne. Czyli OK.
2. Włączam mijania – gasną dzienne i zapalają się postojowe + mijania = OK
3. Włączam długie będąc na mijania – zostają zapalone postojowe, a mijania gasną, długie się nie zapalają, kontrolka długich na desce rozdzielczej też się nie zapala
4. Włączam długie będąc na dziennych – nie dzieje się nic, kontrolka długich się też nie zapala.
5. Przeciwmgłowe przód i tył działają OK.
Sprawdziłem żarówki (H4) - nie są przepalone. Bezpieczniki 10A pod maską też OK. Czy jest jakiś punkt poza przełącznikiem zespolonym, który można szybko wykluczyć, zanim wydam $$ na nową manetkę świateł?
Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 819 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20948 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 23-11-2021, 12:25
|
|
|
Gdybam, może przekaźnik.
[ Dodano: 23-11-2021, 18:31 ]
Patrząc na schemat to napięcie do kontrolki na zegary idzie z przekaźnika drogowych: Headlamp relay (HI) .
Skoro bezpieczniki oba sprawdziłeś to bym zaczął od jego sprawdzenia poprzez podmiankę.
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

|
Wysłany: 28-11-2021, 11:48
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | Gdybam, może przekaźnik.
|
Zgodnie z sugestią podmieniłem przekaźnik, jest OK.
Kupiłem nową manetkę świateł, jako ostatni jak się wydaje element - ale długich jak nie było, tak nie ma
Manetka jest używana, ale raczej mała jest szansa, że uszkodzona jest tak samo jak moja (czyli, że wszystko działa poza tymi nieszczęsnymi długimi). Czyli zakładam, że gdzieś po drodze jakiś kabelek nie styka, czekają mnie poszukiwania z multimetrem...
Jakby ktoś potrzebował - mam na zbyciu zestaw: obie manetki + zwijak taśmy airbaga, bo taki set nabyłem na podmiankę... |
|
|
|
 |
skanerL200
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi L200 2006
Kraj/Country: Finland
|
Wysłany: 08-05-2025, 17:04 Same problem/ten sam problem
|
|
|
pablo eldiablo napisał/a: | Bizi78 napisał/a: | Gdybam, może przekaźnik.
|
Zgodnie z sugestią podmieniłem przekaźnik, jest OK.
Kupiłem nową manetkę świateł, jako ostatni jak się wydaje element - ale długich jak nie było, tak nie ma
Manetka jest używana, ale raczej mała jest szansa, że uszkodzona jest tak samo jak moja (czyli, że wszystko działa poza tymi nieszczęsnymi długimi). Czyli zakładam, że gdzieś po drodze jakiś kabelek nie styka, czekają mnie poszukiwania z multimetrem...
Jakby ktoś potrzebował - mam na zbyciu zestaw: obie manetki + zwijak taśmy airbaga, bo taki set nabyłem na podmiankę... |
I have the same problem, did you ever find a solution? Sorry for using english. I am from finland. /
Mam ten sam problem, czy kiedykolwiek znalazłeś rozwiązanie? Przepraszam za użycie angielskiego. Jestem z Finlandii. Użyłem tłumacza Google |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

|
Wysłany: 13-05-2025, 12:26 Re: Same problem/ten sam problem
|
|
|
skanerL200 napisał/a: |
I have the same problem, did you ever find a solution? Sorry for using english. I am from finland. /
Mam ten sam problem, czy kiedykolwiek znalazłeś rozwiązanie? Przepraszam za użycie angielskiego. Jestem z Finlandii. Użyłem tłumacza Google |
Uszkodzona była wiązka elektryczna długich świateł, na odcinku do lamp. Z tego co pamiętam chyba brak masy.
Kaukovalojen sähköjohto vaurioitui valaisimiin johtavassa osassa. Muistaakseni luultavasti massan puute.
|
|
|
|
 |
|
|