|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer VIII 2.0 DI-D - czujnik temperatury spalin |
Autor |
Wiadomość |
Gregoo
Nowy Forumowicz
Auto: LANCER VIII 2.0 DI-D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-05-2025, 08:39 Lancer VIII 2.0 DI-D - czujnik temperatury spalin
|
|
|
Cześć,
robiłem ostatnio spory remont auta czyli rozrząd, dwumasa, regeneracja turbiny plus pokrywa silnika i popełniłem błąd taktyczny. Z uwagi na nadszarpnięty budżet odłożyłem czyszczenie DPFa i stało się. Auto przeszło w tryb awaryjny, a komputer wskazuje zbyt wysoką temperaturę spalin za DPFem. Pierwsza myśl, to wymiana czujnika, ale tu pojawia się problem. Czujnik praktycznie jest nie do dostania w Polsce.
Kod czujnika to: 1587A024
Pytanie zatem do forumowiczów czy ktoś posiada lub ma namiar na taki czujnik? Sprawny oczywiście
Wspomnę jeszcze, że od dawna sporadycznie pojawiał się problem z turbiną, zwykle tuż po odpaleniu i przejechaniu około kilometra. Turbina zwyczajnie odłączała się i auto było bez mocy. Wystarczyło zgasić i odpalić silnik i wszystko wracało do normy. To było właśnie podstawą decyzji do remontu. Teraz wymieniłem też wszystkie świece żarowe, bo komputer zgłaszał problem z trzema. Pozostał problem rzekomej temperatury spalin.
Zatem jeśli ktoś coś..., to odkupię taki czujnik.
Znalazłem jeden na brytyjskim eBayu i w ostateczności tam kupię. |
|
|
|
 |
|
|