|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Silnik 3,0 V6 6g7 |
Autor |
Wiadomość |
Maćko1598
Nowy Forumowicz
Auto: Hyundai XG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-05-2025, 17:32 Silnik 3,0 V6 6g7
|
|
|
Cześć Wszystkim, to mój pierwszy post tutaj. Szukam kogoś, kto w Warszawie lub okolicach pomógł by mi opanować wspomniany w tytule silnik. Jest to Hyundai XG 30 z silnikiem z tego co wiem Mitsubishi.
Kupiłem go jeżdżącego jesienią ale ze świecącym się checkiem. Czytanie błędów ujawniło uszkodzoną grzałkę sondy lambda od strony grodzi. Sondy mój mechanik nie znalazł oryginalnej ale dopasował inną podobno pasująca. Przez jakieś 30km było wszystko w porządku.
Po 30 km check znów się zapalił i silnik pracuje tylko jeśli check się świeci. Po zdjęciu klemy check nie świeci, a silnik daje się uruchomić na jakieś 3 min po czym gaśnie i koniec. Ma wtedy około 35-40 stopni. Jeśli samochód akurat jest w ruchu to jest szansa że zapali się check i byle jak ale będzie pracował. Jeśli stoi spokojnie i pracuje na biegu jałowym, to zgaśnie i koniec, a check nie zdąży się zapalić.
Jesli jest ktoś komu mógł bym podstawić to auto to proszę o kontakt. Samochód jest unieruchomiony w garażu podziemnym, a sezon na takie wynalazki trwa |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11125 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 02-06-2025, 23:01
|