|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kamera cofania |
Autor |
Wiadomość |
Antek12
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2013 2.0 Aut
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-05-2021, 13:40
|
|
|
Czy ktokolwiek v wie i podzieli się wiedzą na temat "obejścia" ?
Może @tokyo ?
Niestety kupiłem z tym felerem. Reset nie pomaga. A podpięcie nowego na serwisie załatwia sprawę. Ale wolę naprawić niż dawać ponad 1k.
Dzięki |
|
|
|
 |
dilling.tomek
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2014
|
Wysłany: 23-02-2022, 12:52
|
|
|
tokyo,
Cześć, czy mogę prosić o kontakt na priv - tomek.dilling78@gmail.com.
Mam problem z brakiem kamery cofania (jest widoczna jedynie w ustawieniach serwisowych radia).
Mogę podesłać fotki - zależy mi na tym kto może mi takie obejście zrobić i jak.
Pozdr. Tomek.
[ Dodano: 14-03-2022, 12:48 ]
Cześć tokyo,
Piszę do Ciebie, jako do guru w tematach szeroko pojętej elektroniki. Mam OIII i wysypała mi się kamera cofania. Coraz bardziej mi to doskwiera i chciałbym prosić o pomoc. Napisałeś:
"...Info dla wszystkich odnosnie nie dzialania kamery w pierwszych outIII z radiem na jedno pokretlo - temat rozpracowany:
jezeli macie radio na jedno pokretlo wysypuje sie w nim czytnik magistrali can i nie czyta wzuconego wstecznego po magistrali auta info o zalaczonym wstecznym nie idzie po kablu tak jak w innych modelach, wtedy nalezy zrobic reset radia do ustawien fabrycznych jezeli to nie pomaga trzeba zrobic obejscie i wszystko wroci do normy bez wymiany radia.
..."
Czy mógłbyś to bardziej rozjaśnić dla totalnego laika, ja ja?
Pozdrawiam,
Tomek Dilling (dilling.tomek@wp.pl) |
|
|
|
 |
korcik1
Nowy Forumowicz
Auto: outlander III 2016 benzyna
|
Wysłany: 20-11-2022, 11:15
|
|
|
tokyo, Witam podbijam pytanie mam outIII benz. po lifcie z 2016. Wsteczne światło działa, w menu serwisowym kamera widoczna, reset nie pomógł. Proszę o pomoc z tym obejściem lub co kupić na wymianę. |
|
|
|
 |
CePeeN
Nowy Forumowicz Cham i prostak
Auto: Mitsubishi Outlander III
|
Wysłany: 30-11-2022, 12:29
|
|
|
Mnie tez dotknal ten problem, juz prawie kupilem nowe radio, ale mnie tknelo i sciagnalem klemy z akku na 5 min. Wczesniej probowalem resetu z menu serwisowego ale nie pomoglo.
Przed sciagnieciem:
- brak obrazu z kamery, (nie wiem gdzie to w menu serwisowym mozna zobaczyc ale nie znalazlem),
- w menu serwisowym informacja ze kamera jest podpieta
- w menu serwisowym informacja, ze wsteczy bieg nie dziala,
- swiatlo cofania dzialalo,
Po sciagnieciu:
- w menu serwisowym informacja ze bieg wsteczny dziala,
- no i kamera DZIALA.
Podejrzewam, ze wiekszosc ludzi tego juz sprobowala, ale mimo wszystko napisze, bo moze komus tez sie przyda.
Edit: po jakimś czasie problem wrócił. Zastanawiam się czy to nie jest problem akumulatora? Napięcie spada i coś się blokuje w ecu? |
|
|
|
 |
Azoxystrobina
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III Intense plus
|
Wysłany: 07-02-2023, 16:05
|
|
|
Jako, że to mój pierwszy post na tym forum, to chciałbym się ze wszystkimi serdecznie przywitać.
Właśnie rozwiązałem swój problem z kamerką Próbowałem twardego resetu, ale nie pomogło. Następnie poprosiłem jeden warsztat o zrobienie obejścia opisanego powyżej. Niestety Panowie tego nie ogarnęli (albo po prostu to rozwiązanie nie pomogło), ale odesłali mnie do innego warsztatu, który specjalizuje się w radiach samochodowych. Okazało się, że naprawiają tę usterkę z powodzeniem od lat. Chodzi o jakiś zabieg w „bebechach” radia. Koszt naprawy 400zł.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
marcinux
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander III 2.4
|
Wysłany: 20-06-2025, 09:34 Ciemny obraz z kamery cofania
|
|
|
Witam
Pytanie jak w temacie.
Sprawa dotyczy Outlandera 2020 2.4 automat.
Wyświetlacz działa normalnie z odpowiednią jasnością. Po wbiciu wstecznego obraz z wstecznej kamery robi się jak na mój gust za ciemny. W słoneczny dzień ciężko coś zauważyć.
Dokopałem się nawet do serwisowego menu wyświetlacza, ale osobnej jasności kamery tam nie ma.
Da się coś na to zaradzić? |
|
|
|
 |
|
|