Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
doradzcie cos
Autor Wiadomość
dzino3
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2007, 23:41   doradzcie cos

na gazie 1.3 ani na benzynie juz dluzszy czas nie hcial jehac wyregulowalem wszystko co moze byc dzisiaj wyjalem mikser od gazu calkiem w ogule bez dolotu sama przepustnica jest osiagi sie zwiekszyly o 180 stopni zwawo sie rozpedza oczywiscie benzyna bo gazu nie ma co sadzicie o tym na samej przepustnicy przyspiesza jak zlapie 3000 czy jak bedzie dolot bedzie lepiej

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2007, 23:54   

Jezdzisz bez filtra powietrza?

dzino3
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2007, 00:22   

przejechalem sie kawalek na samej przepustnicy bez filtra pol km i tyle proba i tyle

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-06-2007, 00:42   

Zapchany masz filtr powietrza, albo rurę co idzie od błotnika do filtra.

dzino3
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2007, 18:03   

ja mysle ze mikser od gazu ma maly przelot bo jest o polowe mniejsza srednica od przepustnicy co o tym sadzisz

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2007, 22:11   

Mikser musi miec mniejsza srednice od reszty ukladu. Jak nie chcesz zwezki to kladz blosa, bedzie lepiej :)

dzino3
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 23:41   

gdzie moge kupic blosa i jaki jest montaz tego ustrojstwa ja mam 1 generacje lpg

Vlad
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2007, 15:10   

Blosa mozesz kupic na allegro: http://www.allegro.pl/search.php?string=blos koszt ok 300zł. Najlepiej zamontować wycinając kawałek z rury gumowej z dolotu. Średnice pasują, odłącz i zaktaj czyms miejsce po odmie a do niej podlacz np filterek paliwowy od malucha. Wąż gazowy jak najkrótszy, parownik jak najlepszy. Jak bedziesz chciał dobrze jeździc i mało tankować pomysl o jakims kompie do gazu z krokowcem. No chyba ze bedziesz jednym z nielicznnych ścześcliwców kórym uda sie wyregulowac blosa optymalnie w calycm zakresie obrotów (bez piłowania oczywiscie:D). Życze udanych medernizacji i w razie potzeby słuze radą:)

dzino3
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2007, 00:34   

dzieki za podpowiedz blosa kupie mowisz ze ciezko wyregulowac blosa dam sobie rady z kompem bez analizatora spalin bo tylko to mam z programem mam megamaxa

Vlad
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2007, 16:59   

i tak jak napisalem najpierw spróbuj bez krokowca na rurce regulowac, a jak sie nie da to zakładaj krokowca ustaw punk wyjsciowy od 150 do 190 kroków i tak reguluj by krokowiec musial jak najmniej latac by doregulowac mieszanke.Pozdrawiam

dzino3
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2007, 18:09   

dzieki za podpowiedz jak zaloze to napisze jak to hula pozdrawiam

[ Dodano: 13-07-2007, 20:02 ]
zalozylem blosa i czy ktos wie po co w blosie piluje sie gwizdek nie mam pojecia

Odpowiedz do tematu