|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Obroty na biegu jałowym przy włączonej klimatyzacji |
Autor |
Wiadomość |
Szybi
Nowy Forumowicz Szybi
Auto: Lancer kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-07-2025, 09:54 Obroty na biegu jałowym przy włączonej klimatyzacji
|
|
|
Witam. Mam taki problem w moim Mitsubishi Lancer kombi 1.6 benzyna + LPG BRC (2005rok), że jak włączę klimatyzacje to po kilkunastu minutach po wrzuceniu na jałowy zawieszają mi się obroty. Zawieszają się różnie na 1500-2000 nawet 2500. Wystarczy puknąć w pedał gazu i obroty spadają do 750. Jak nie chodzi klima to wszystko jest ok. Jak wyłączę klimę i już zaczną się zawieszać obroty to później nawet po wyłączeniu klimy obroty się zawieszają. Wtedy po zgaszeniu auta i poczekaniu jakiś czas znowu wszystko jest ok. Wymieniałem już kilka razy silnik krokowy. Ostatnio wymieniłem też przepustnicę. Nic nie pomaga. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? |
|
|
|
 |
MitsuGo
Forumowicz LPG 11.6 l/100km

Auto: cs9w 2.0, Mazda 2 DJ
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-07-2025, 10:09
|
|
|
W moim cs_w nie miałem takich problemów. Jednak ponieważ temat jest związany z wolnymi obrotami, a natknąłem się na materiał pośrednio związany z wolnymi obrotami w EVO, to pozwolę sobie zamieścić link.
Może komuś się przyda. |
_________________ Go MitsuGo |
|
|
|
 |
|
|