|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Tryb awaryjny 3.2 did |
Autor |
Wiadomość |
Loker
Nowy Forumowicz Loker
Auto: Mitsubishi Shogun, 2012 sg3
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 25-07-2025, 08:07 Tryb awaryjny 3.2 did
|
|
|
Witam wszystkich. Na tym forum jestem nowy, a posiadaczem Mitsubishi Shogun IV 2012 sg3 przebieg ,około 200k km( Anglik) od około roku. Przeglądałem forum ale nie znalazłem żeby ktoś miał taki sam problem jak u mnie jednak jeśli przeoczyłem taki wątek to przepraszam.
Opis problemu,
Wybrałem się na kamping do Francji ( mieszkam w UK) i po zjechaniu z promu zrobiłem około 100-150km na pole namiotowe w suchy warunkach. Po dojechaniu na miejsce zauważyłem że na desce rozdzielczej palą się ikony asc, asc off i ikona poduszki powietrznej. Skrzynia biegów weszła w tryb awaryjny, wydaje mi się że stało się to przy zatrzymaniu auta albo na chwilę przed jako że nie czułem wcześniej niedostatku mocy.
Więc tak:
- skrzynia biegów w trybie awaryjnym
- zapalone kontrolnki asc, asc off, poduszka powietrzna
- nie palą się żadne ikony od napędów, nawet pomarańczowa lampka od centralnego mechanizmu nie miga.
- nie świecą się lampki od wybranego trybu jazdy
- kamera cofania przestała działać.
Po podłączeniu urządzenia diagnostycznego błędy
U1101,
ABS 38,75,83
Airbag b1477, b1489
Wymieniłem czujnik ABS, czujnik kąta skrętu kierownicy, sterownik skrzyni biegów bez skutku.
Czy jest ktoś w stanie pomóc i doradzić gdzie szukać problemu bo już powoli kończą mi się pomysły?
Pozdrawiam serdecznie
Karol |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-07-2025, 13:12
|
|
|
Ja podobne objawy miałem w 2,5DiD, jak spadł mi wężyk podciśnienia. |
|
|
|
 |
edmunek
Forumowicz
Auto: Shogun 4
|
Wysłany: 30-07-2025, 19:37
|
|
|
Jesteś z powrotem już w UK czy jestes we Francji?
(wczoraj sam wróciłem z południa Francji) |
|
 |
Loker
Nowy Forumowicz Loker
Auto: Mitsubishi Shogun, 2012 sg3
|
Wysłany: 30-07-2025, 21:56
|
|
|
Już dawno w UK. Oddałem oddałem auto lokalnemu mechanikowi który naprawia tylko Pajero/L200 i delica.
Auto mam już ogarnięte, mechanik twierdzi że wymienił pakiet czujników na/w skrzyni bo to było problemem. |
|
|
|
 |
|
|