|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Auto gaśnie na zimnym silniku podczas szybkiego hamowania |
Autor |
Wiadomość |
Maks3118
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 MIVEC
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-08-2025, 17:48 Auto gaśnie na zimnym silniku podczas szybkiego hamowania
|
|
|
Witam mam problem w swoim Outlanderze ,auto na zimnym silniku jak jadę 50km/h dojeżdzam do skrzyżowania zwalniam i redukuje bieg po wciśnięciu sprzęgła i hamulca obroty wariują i nagle rosną i nagle spadają do zera i auto gaśnie ,problem jest tylko jak jest na zimnym silniku jak przejadę z 20 km to nie miałem takiej sytuacji żeby mi zgasło przy takiej jeździe , na biegu jałowym obroty falują +/- od 0.5 do 0.8.Myślałem że to może być źle wyregulowany gaz ale na zimnym silniku chyba pierw jedzie na benzynie a potem przełącza się na gaz , więc to odrzuciłem może to silniczek krokowy.... ale wyczytałem że w moim jest elektrycznie to podawane do przepustnicy a może przepustnica ma dośc , może da się ją jakoś wyczyścić ale jestem laikiem czy ktoś miał podobny problem ,myślałem nad kupnem kompa diagnostycznego w jakiejś budżetowej wersji może by tam mi coś pomogło i wyświetliło błąd jeżeli tak to czy ktoś jest w stanie polecić , doradzić. OUTLANDER 2.0 BENZYNA + LPG MIVEC 2012 ROK |
|
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11204 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: Wczoraj 23:30
|
|
|
Jeżeli problem ustaje wraz ze wzrostem temperatury, to istnieje możliwość, że uszkodzony jest czujnik temperatury silnika.
Kupowanie tanich testerów mija się z celem. Podobne efekty będziesz miał na ELM 327, z darmową aplikacją na telefon. |
|
 |
Jozefg
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1,2 CVT 2018
|
Wysłany: Dzisiaj 7:34
|
|
|
Miałem podobne problemy w innym aucie - radykalnie pomogło przeczyszczenie i przemycie przepustnicy. |
|
|
|
 |
|
|