Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Piszczenie z tyłu nawet na postoju jak kiwam
Autor Wiadomość
salater 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-06-2007, 09:59   [Cari 1.8 GDI] Piszczenie z tyłu nawet na postoju jak kiwam

Witam serdecznie. Mam Cari 1.8 GDI 2000r. strasznie piszczy jak jadę nawet na prostej drodze. Na postoju jak naciskam na tył to samo. Co to jest wachacze, sprzężyny czy amorki ??? potkał się ktoś z tym już może. Dodam Cari ma już prawie 400 000 tyś najechane i nic nie było wymieniane w zawieszeniu.

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2007, 10:03   

Tez tak mialem. Zmienilem ostatnio amory z tylu, przy okazji nalozylem weza na sprezyne i juz nie piszczy.

stajszek
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2007, 12:18   

Takich urok tych aut. Walczyłem z piszczeniem prawie przez rok bez rezultatów. Po zimie samo ustało. Proszę sprawdzić jak reaguje na suchą, a jak na mokrą nawierzchnię. U mnie po deszczu jak ręką odjął. Proponuje głośniej słuchać muzyki:).

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Wysłany: 13-06-2007, 16:43   

stajszek napisał/a:
Proponuje głośniej słuchać muzyki:).
to nie odpowiedz :mrgreen: tak jak pisał wegiel, może dostał się piasek lub inny tego rodzaju syf między sprężyny...wsadź węże gumowe i zobacz,...nic to nie kosztuje a sam spokojnie zrobisz...poza tym już była o tym mowa i ktoś nawet robił fotki jak to wyglada...szukaj...pozdrawiam

salater 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-06-2007, 19:40   

szczerze to szukałem i to ostro coś na ten temat. Znalazłem tylko opis że zawiasy tylnej kanapy piszczą ale u mnie to nie to. Jeżeli jest bardzo mokro jest ok ale musi wlać porządnie. Ktoś mi powiedział że to mogą być gumy na wachaczach. Czy js możliwość wmian samych gum czy cały wachacz??

Nie chciałbym żeby mechanik od razu kazał wymieniać całe zawieszene jak można tego uniknąć

Pozdrawiam Salater

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Wysłany: 24-06-2007, 20:30   

nie no całe zawieszenie to nie...gumy można kupić...cene nawet znajdziesz na forum bodajże MATEJKO ja podawał, ale nie pamietam... jak masz mozliwość wejsc do kanału to niech ktos bujnie autkiem na boki moze sam bedziesz wstanie okreslić przyczyne...pozdrawiam

salater 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-06-2007, 15:18   

witam jeżeli chodzi o gumy do wachaczy to wszyscy mi mowią że nia ma możliwości wymiany samych gum tylko w całości. Czy to prawda czy mnie chcą naciągnąć. jeżeli macie jakieś informacje na tentemat to bardzo proszę. Mam Carismę 2000r. 1.8 GDI

Pozdrawiam salater

Odpowiedz do tematu