|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
2.5TD ZWIĘKSZENIE MOCY |
| Autor |
Wiadomość |
polaczynka12
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-05-2025, 14:00 2.5TD ZWIĘKSZENIE MOCY
|
|
|
| Witam wszystkich . Wiem wiem tylko zmiana silnika wchodzi w grę . Aktualnie siedzi silnik na mechanicznej pompie wtryskowej silnik 90 km . Chciałbym uzyskać 120 km moje pytanie do was koledzy czy pomogą wtryski pompa i turbo od 2.8 wiadomo wiąże się do że zmianą dolotu i i większym intercoolerem ? Czy ktoś już z was przerabiał taki temat ? Chodzi mi tylko o 30 km więcej . Nigdzie nie znalazłem informacji na ten temat . Inaczej będę próbował metodą prób i błędów . Pozdrawiam serdecznie 😀 |
_________________ upal |
|
|
|
 |
2500tci
Nowy Forumowicz
Auto: 2.5TD
|
Wysłany: 24-08-2025, 09:25
|
|
|
Nie wiem kolego jaką moc chcesz uzyskać ale pare koni na pewno można podnieść |
|
|
|
 |
Mroczy_dynks
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II
|
Wysłany: Dzisiaj 0:21
|
|
|
| Cytat: | | Witam wszystkich . Wiem wiem tylko zmiana silnika wchodzi w grę . Aktualnie siedzi silnik na mechanicznej pompie wtryskowej silnik 90 km . Chciałbym uzyskać 120 km moje pytanie do was koledzy czy pomogą wtryski pompa i turbo od 2.8 wiadomo wiąże się do że zmianą dolotu i i większym intercoolerem ? Czy ktoś już z was przerabiał taki temat ? Chodzi mi tylko o 30 km więcej . Nigdzie nie znalazłem informacji na ten temat . Inaczej będę próbował metodą prób i błędów . Pozdrawiam serdecznie 😀 |
Wystarczą same większe wtryski, pompę można ustawić manualnie na inne dawkowanie. Intercooler daje radę z 2.5 i masz 115 kucyków. |
|
|
|
 |
|
|
|