|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Stacja multimedialna 8 calowa ekran dotykowy wariuje |
Autor |
Wiadomość |
Kulos50
Forumowicz
Auto: ASX 2019
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-09-2025, 17:57 Stacja multimedialna 8 calowa ekran dotykowy wariuje
|
|
|
Witam, mój ekran dotykowy wariuje. W moim asx jest ta stacja multimedialna 8 calowa oryginalna.
Zauważyłem dwa problemy:
-pierwszy problem to prawa strona ekranu dotykowego nie działa tak jak powinna, nie reaguje na dotyk.
- drugi problem , chyba gorszy , podczas jazdy autem ekran wariuje i sam wciska różne przyciski , wchodzi w ustawienia , zmienia mi np basy, ustawienia radia itd , zupełnie jak by ktoś to wciskał palcem ale dzieje się to samoczynnie i jest to co raz częstsze.
Niestety 5 lat gwarancji minęła 2 miesiące temu.
Z pierwszym problem tymczasowo sobie poradziłem, myszkę bezprzewodową podłączyłem pod USB i normalnie działa wszystko czego nie mogłem kliknąć palcem z prawej strony ekranu ale co z drugim problemem ? Czy to jest powiązane z niedziałającym dotykiem z prawej strony ? Czy to jakiś inny problem ? Czy coś mogę zrobić samego ? Restar do ustawień fabrycznych radia nie pomógł. Śmieszne to trochę, jak by duch wciskał mi różne przyciski na ekranie i grzebał w ustawieniach heh jest normalnie dźwięk kliknięcia, zmieniają się ustawienia radia, jasności ekranu , głośności itd.
Czy ktoś miał podobny problem ze same przyciski na ekranie się wciskały ? |
|
|
|
 |
|
|