|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Niepokojące dźwięki podczas rozruchu zimnego silnika |
| Autor |
Wiadomość |
geronimo775
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 2,2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-11-2025, 07:54 Niepokojące dźwięki podczas rozruchu zimnego silnika
|
|
|
Cześć,
Kolejne odkrycie po zakupie auta w 08.2025. W dniu dzisiejszym rano (temperatura ok 0 stopni C) po uruchomieniu silnika dziwne niepokojące dźwięki przez kilka sekund, później prawidłowa praca. Mając na uwadze poprzedniego diesla (Honda 2,2 C-tdi) jest to zjawisko dla mnie co najmniej dziwne w tej klasie auta. Prośba o podpowiedzi i sugestie. |
|
|
|
 |
kiwdro
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 27-01-2026, 00:31 Re: Niepokojące dźwięki podczas rozruchu zimnego silnika
|
|
|
| geronimo775 napisał/a: | Cześć,
Kolejne odkrycie po zakupie auta w 08.2025. W dniu dzisiejszym rano (temperatura ok 0 stopni C) po uruchomieniu silnika dziwne niepokojące dźwięki przez kilka sekund, później prawidłowa praca. Mając na uwadze poprzedniego diesla (Honda 2,2 C-tdi) jest to zjawisko dla mnie co najmniej dziwne w tej klasie auta. Prośba o podpowiedzi i sugestie. |
I już nie wróciło? Rozwiązałes problem? Może nagraj ten dźwięk.. |
|
|
|
 |
geronimo775
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 2,2
|
Wysłany: 27-01-2026, 07:11 Re: Niepokojące dźwięki podczas rozruchu zimnego silnika
|
|
|
| kiwdro napisał/a: | | geronimo775 napisał/a: | Cześć,
Zauważyłem, że uruchomienie i praca zimnego silnika jest lepsza podczas ujemnych temperatur niż w granicach przejścia z " +" na "-". Generalnie są takie dziwne odgłosy przez kilka sekund, czytałem w instrukcji że tak może być... |
|
|
|
 |
Mirek53463
Nowy Forumowicz
Auto: audi
|
Wysłany: 27-01-2026, 09:19
|
|
|
Daj mu się rozgrzać |
|
|
|
 |
kiwdro
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 27-01-2026, 14:41 Re: Niepokojące dźwięki podczas rozruchu zimnego silnika
|
|
|
| geronimo775 napisał/a: | | kiwdro napisał/a: | | geronimo775 napisał/a: | Cześć,
Zauważyłem, że uruchomienie i praca zimnego silnika jest lepsza podczas ujemnych temperatur niż w granicach przejścia z " +" na "-". Generalnie są takie dziwne odgłosy przez kilka sekund, czytałem w instrukcji że tak może być... |
Serio znalazłeś coś takiego w instrukcji?
A to że na ujemnych cisza a w okolicy 0 stuki to też ciekawa sprawa.. |
|
|
|
 |
|
|
|