Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Silnik 2.0 MPI - występował taki ?
Autor Wiadomość
Marshall 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2026, 14:56   Silnik 2.0 MPI - występował taki ?

Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie. Kumpel sprowadza samochody. Poprosiłem, żeby zwracał uwagę na niezgnite terenówki. Zdarzyło się tak, że trafił dla mnie Pajero Pinin 2004 rok całkowicie wolny od korozji w super stanie technicznym, tani nie był ale trudno bo te bez korozji muszą swoje kosztować. No i tutaj pojawia się moje pytanie - według papierów silnik ma 1999 cm i 131 KM ale nie jest to GDI. Nie jest na 100% bo stoi u niego do naprawy właśnie GDI i silniki są zupełnie inne więc tutaj pomyłki nie ma. Szukam w necie i widzę tylko 1.8 MPI, 1.8 GDI i 2.0 GDI ale o 2.0 MPI zero jakichkolwiek wiadomości. Był taki silnik czy może jest to 1.8 i Niemiec się pomylił w Briefie i wpisał 1999 cm ? Ale co ciekawe jest to wersja z automatem i napędem Super Select, jest lewarek od napędów, jest wyświetlacz między zegarami do skrzyni i napędu, napędy i blokady działają bez zastrzeżeń. A podobno 1.8 nie miał SS więc to może rzeczywiście 2.0 ? Ale dlaczego internet o nim milczy ? Co ciekawe na desce nie ma kontrolki GDI ECO a jak zamawialiśmy rozrząd i hamulce to w jego programie do zamawiania części taki silnik jest. Auto oczywiście kupiłem, odbieram za kilka dni jak oleje w silniku, skrzyni i dyfrach będą zmienione, klocki tarcze wymienione i nowy pasek z rolką założony. Co sądzicie o tej sytuacji ??? Był 2.0 MPI w konfiguracji z automatem i napędem Super Select czy to jakiś SWAP ? Dzięki za odpowiedzi.

Odpowiedz do tematu