Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Colt CZ3 1.1 75KM polift, problem z poduszką silnika
Autor Wiadomość
DzK 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CZ3 polift 1.1 75 KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: Wczoraj 14:55   Colt CZ3 1.1 75KM polift, problem z poduszką silnika

Witam,

Colt CZ3, 1.1, 75 KM. Autem telepie na niskich obrotach. Po dodaniu gazu problem znika. Jeden mechanik stwierdził, że uszkodzona prawa poduszka (oryginał niedostępny), drugi stwierdził, że ta sama poduszka jest w porządku. Udało się w necie znaleźć zamiennik, po założeniu którego było jeszcze gorzej, niż pierwotnie, bo zaczął telepać na wyższych obrotach, a na niskich już nie.

Szczerze powiedziawszy, to auto nadal ma ten sam problem, część oryginalną znalazłem - ale zażyczono sobie za nią 1500zł, co wydaje mi się absurdalną ceną, biorąc pod uwagę wartość samochodu :)

Czy ktoś może miał podobny problem i udało mu się z nim uporać? Na autach nie znam się totalnie, więc pozostaje mi polegać na tym, co mówią mechanicy.

Nr rzekomo uszkodzonej części to 1093a074

ColtZach 
Forumowicz
ColtZach

Auto: Colt
Wysłany: Dzisiaj 12:09   Re: Colt CZ3 1.1 75KM polift, problem z poduszką silnika

DzK napisał/a:
Witam,

Colt CZ3, 1.1, 75 KM. Autem telepie na niskich obrotach. Po dodaniu gazu problem znika. Jeden mechanik stwierdził, że uszkodzona prawa poduszka (oryginał niedostępny), drugi stwierdził, że ta sama poduszka jest w porządku. Udało się w necie znaleźć zamiennik, po założeniu którego było jeszcze gorzej, niż pierwotnie, bo zaczął telepać na wyższych obrotach, a na niskich już nie.

Szczerze powiedziawszy, to auto nadal ma ten sam problem, część oryginalną znalazłem - ale zażyczono sobie za nią 1500zł, co wydaje mi się absurdalną ceną, biorąc pod uwagę wartość samochodu :)

Czy ktoś może miał podobny problem i udało mu się z nim uporać? Na autach nie znam się totalnie, więc pozostaje mi polegać na tym, co mówią mechanicy.

Nr rzekomo uszkodzonej części to 1093a074

Colt 1.1 ma 3 cylindry więc telepanie na wolnych obrotach to nic dziwnego, jaki masz przebieg w swoim Colcie? Dziwne że jeden mechanik twierdzi że poduszka do wymiany a drugi że jest ok.

DzK 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CZ3 polift 1.1 75 KM
Wysłany: Dzisiaj 20:11   

200k stuknęło w tym roku :)

Zwróciłem uwagę, bo wcześniej tego nie było, a teraz trzepie dosłownie całym samochodem.

Odpowiedz do tematu