|
Kupowane sercem, nie rozumem... |
| Autor |
Wiadomość |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6523 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 02-04-2026, 16:40
|
|
|
Słabo to wygląda. Będziesz ręcznie malował po godzinach pędzelkiem |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
Auto: Toyota/mitsu
|
Wysłany: 03-04-2026, 07:44
|
|
|
| Cytat: | W ostateczności przeszlifuję i zrobię w lakierze - ale na lakier bardziej się nastawiałem sam kołpak, a felgę w całości proszek.
|
Musisz walczyć nietypowy temat. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14440 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: Wczoraj 12:50
|
|
|
Cały ten samochód to nietypowy temat
A ja znowu mam rozkmine odnośnie naprawy błotnika.
Już wstępnie zamówiłem poszycie, ale tak przeglądam service manual i mam wątpliości kolejne.
Do wymiany trzeba wyciąć boczną szybę i ile nie jest to skomplikowane, o tyle tutaj jest zintegrowana uszczelka plus ten trójkąt z tyłu.
Wycięcie struną może być trudne lub niemożliwe - według manualua trzeba na 4 razy ciąc struną tak żeby przy każdym kołku wyciąć potem wyjąć przyssawką szybę z kołkami.
W grę wchodzi tak naprawdę tylko nóż od wewnątrz. Ale jak uszkodzą szybę, to będzie znowu przestój i koszty - pewnie z 3-4k za to gówienko. Dzisiaj będę gadał jeszcze z gościem, który twierdzi, że może się podjąć naprawy.
Zobaczę co powie. |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6523 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: Wczoraj 14:28
|
|
|
| Widać, ta sztuka rzuca tobie wyzwania. Sam jestem ciekawy jak to się potoczy. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23703 Skąd: KSSE
|
Wysłany: Wczoraj 19:22
|
|
|
| Owczar napisał/a: | | Do wymiany trzeba wyciąć boczną szybę i ile nie jest to skomplikowane, o tyle tutaj jest zintegrowana uszczelka plus ten trójkąt z tyłu. | Wycinasz od środka, kołki ustalajace najprawdopodobniej na straty, pozycje kleju masz na niebiesko zaznaczona, trójkąt na szybie widac ze jest zakołkowany, wiec pewnie na wcisk, duzo cierpliwosci i ogarniesz. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14440 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: Wczoraj 19:32
|
|
|
No wszystko się pewnie da sęk w tym, że 2 razy bardziej przeżywam to, co nie ja mam robić A te szybę to raczej blacharz. |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
Auto: Toyota/mitsu
|
Wysłany: Dzisiaj 7:11
|
|
|
| Owczar napisał/a: | No wszystko się pewnie da sęk w tym, że 2 razy bardziej przeżywam to, co nie ja mam robić A te szybę to raczej blacharz. |
Fajnie bo dzięki Tobie oglądam TX na aukcjach i widzę że sporo jest niuansów na które trzeba zwrócić uwagę bo cena jest w niektórych przypadkach atrakcyjna i teraz już wiem czemu
Muszę Ci się pochwalić iż zabieg z perłowym zderzakiem na ostro wyszedł dobrze, pasuje do reszty
Natomiast powtarzalność robót leży bo szykuje auto do pracy i jednocześnie miałem malowany zderzak w zwykłym kolorze i został dokumentnie spaprany. Jedyna pociecha że mi na tym nie zależy. |
|
|
|
 |
|
|