|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Trzeszczące przednie zawieszenie w wilgotne dni |
| Autor |
Wiadomość |
Hyusek
Nowy Forumowicz
Auto: Colt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: Wczoraj 9:34 Trzeszczące przednie zawieszenie w wilgotne dni
|
|
|
Koledzy, prośba o pomoc w zdiagnozowaniu źródła trzeszczeń w przednim zawieszeniu w Z30 z 2010 r.
Zawieszenie z przodu i tyłu było wymienione trzy lata temu. Jednak w ub. roku pojawiło się trzeszczenie przedniego zawieszenia przy pokonywaniu nierówności jak tzw. leżących policjantów nie ważne, czy prawym, czy lewym kołem albo jednym i drugim jednocześnie.
Szukałem w necie, co to może być i wydaje mi się, że gumowe tulejki stabilizatora mogły się zużyć i to może być źródłem trzeszczenia. Mocowania amortyzatorów raczej nie. Auto na równej drodze nie trzeszczy.
Sęk w tym, że to trzeszczenie znika w suche, ciepłe dni, a pojawia się, jak jest chłodniej i wilgotno, np. wcześnie rano. Jak oddaję auto do mojego mecha, to on mówi, że nie widzi problemu, bo nic nie słychać. A teraz deszczu jest jak na lekarstwo, więc ciężko mi "udowodnić" problem.
Czy spotkaliście się z takim problemem i możecie wskazać potencjalne jego źródła? |
|
|
|
 |
pitt63
Forumowicz pitt63
Auto: ASX 1,6 Blue Sky Edytion Pb
Pomógł: 21 razy Dołączył: 24 Lut 2020 Posty: 581 Skąd: Gliwice

|
Wysłany: Wczoraj 11:15
|
|
|
| Udzieliłeś sobie odpowiedzi na Twój problem. Wymień gumy stabilizatora i po problemie. Groszowa sprawa więc nie wiele ryzykujesz, jeśli to nie to ale nie sądzę. |
_________________ Piotr63 |
|
|
|
 |
Hyusek
Nowy Forumowicz
Auto: Colt
|
Wysłany: Wczoraj 13:03
|
|
|
| Dzięki za odpowiedź. Dzisiaj jeździłem z mechem, ale na złość jest ciepły i suchy dzień, więc nic nie trzeszczało. A mech. mówi, że jest przeciwny wymianie części na wyrost. Mech. jest najbliżej, choć i tak mam do niego kawałek drogi, więc muszę przy nim pozostać. |
|
|
|
 |
|
|
|