|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Napinacz hydrauliczny paska rozrządu |
| Autor |
Wiadomość |
sato
Forumowicz
Auto: Galant EA5W 2.5 '03
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: Wczoraj 14:39 Napinacz hydrauliczny paska rozrządu
|
|
|
Witam.
Po 65 tysiącach padł mi całkowicie napinacz hydrauliczny paska rozrządu (ashika).
Padł z dnia na dzień...cos zaczęło stukać....moje przerażenie...chłodna dedukcja, zajrzenie pod osłonę i wszystko stało się jasne.
Niestety po zakupie jak zmieniałem rozrząd i sprzęgło...nie doczytałem aby tego oryginału nie tykać jak sprawny i suchutki... Całe szczęście element nie został wyrzucony....i mam plan zamontować go ponownie. Przy wymianie rozrządu wskoczyły też nowe uszczelniacze...było to w końcówce 2021 roku...nic nie cieknie, zmieniać przy wymianie rozrządu (bo chyba warto zmienić już całość???) czy nie tykać???
Czy bez zdejmowania paska można ewentualnie wymienić sam napinacz??? Czy wrzucać już cały komplet?? |
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Pomógł: 656 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24702 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: Dzisiaj 6:39
|
|
|
| Zostaw uszczelniacze i pompę wody (jeśli ostatnio była zmieniana), resztę zmień. |
|
|
|
 |
sato
Forumowicz
Auto: Galant EA5W 2.5 '03
|
Wysłany: Dzisiaj 6:54
|
|
|
| Tak, pompa była wymieniana. |
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Pomógł: 71 razy Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 10978 Skąd: okolice Tczewa
|
Wysłany: Dzisiaj 14:01
|
|
|
| No to zostaw poope i uszcaleniacze jak Krzyzak napisał |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
|
|
|