|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Zabezpieczenie ASX |
| Autor |
Wiadomość |
Edzik134
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi asx
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-06-2016, 18:56 Zabezpieczenie ASX
|
|
|
| Potrzebuję zrobić własne zabezpieczenie auta poprzez robienie przerwy w zasilaniu pompy paliwa ASX. Do pompy dochodzą cztery przewody dwa czarne, niebieski i żółty. Może ktoś podpowie do czego służą te przewody, w którym robić przerwę. Wiem, że zasilanie przychodzi poprzez przekaźnik tylko przewodów troszkę dużo. A może robić przerwę w sterowaniu przekaźnika? Będę wdzięczny za jakąś podpowiedz. A może to zły pomysł? |
|
|
|
 |
silentjet
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 14-06-2016, 21:23 Re: Zabezpieczenie ASX
|
|
|
| Edzik134 napisał/a: | | Potrzebuję zrobić własne zabezpieczenie auta poprzez robienie przerwy w zasilaniu pompy paliwa ASX. Do pompy dochodzą cztery przewody dwa czarne, niebieski i żółty. Może ktoś podpowie do czego służą te przewody, w którym robić przerwę. Wiem, że zasilanie przychodzi poprzez przekaźnik tylko przewodów troszkę dużo. A może robić przerwę w sterowaniu przekaźnika? Będę wdzięczny za jakąś podpowiedz. A może to zły pomysł? |
Nie wiem który samochód masz benzyna czy diesel i pojemność silnika,
To myslem ze Pan ma Benzyna 1.6 ->
wtyczka nazywa się D-24.
pin 1 i 2 jest czujnik poziomu paliwa (pierwszy czarny i żółty)
inne 2 (niebieski i inne czarny) jest "power line" do silnika pompy, nie wiem jak to po polsku
 |
|
|
|
 |
Edzik134
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi asx
|
Wysłany: 15-06-2016, 08:22
|
|
|
| Wszystko rozumiem, serdeczne dzięki za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
michael21
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 10
Kraj/Country: Hungary
|
Wysłany: Wczoraj 13:56
|
|
|
| Ostatnio w moim Nissanie wymieniłem wycieraczki na takie z pianki EVA i to była najlepsza decyzja od dawna. Znalazłem https://evatopcar.pl/nissan/ i jestem pod wrażeniem, jak dobrze to leży w podłodze, nic się nie przesuwa przy gwałtownym hamowaniu. Dla każdego kierowcy w regionie Polska to mega wygodna sprawa, bo wystarczy je raz na jakiś czas opłukać i są jak nowe. Komfort jazdy skoczył, bo w końcu nic mi nie lata pod nogami podczas zmiany biegów. Polecam każdemu, kto lubi mieć porządek. |
|
|
|
 |
pitt63
Forumowicz pitt63
Auto: ASX 1,6 Blue Sky Edytion Pb
Pomógł: 21 razy Dołączył: 24 Lut 2020 Posty: 589 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: Wczoraj 15:49
|
|
|
| michael21 napisał/a: | | Ostatnio w moim Nissanie wymieniłem wycieraczki na takie z pianki EVA i to była najlepsza decyzja od dawna. Znalazłem https://evatopcar.pl/nissan/ i jestem pod wrażeniem, jak dobrze to leży w podłodze, nic się nie przesuwa przy gwałtownym hamowaniu. Dla każdego kierowcy w regionie Polska to mega wygodna sprawa, bo wystarczy je raz na jakiś czas opłukać i są jak nowe. Komfort jazdy skoczył, bo w końcu nic mi nie lata pod nogami podczas zmiany biegów. Polecam każdemu, kto lubi mieć porządek. |
Od zawsze myślałem, że wycieraczki to montuje się na szybach a nie na podłodze Człowiek całe życie się uczy
Poza tym, to żadna rewelacja te dywaniki. Nie posiadają niestety rantu, czyli nie są typu korytkowego, co zapobiega wydostawaniu się zanieczyszczeń poza dywanik. |
_________________ Piotr63 |
| |
|
|
|
 |
|
|
|