|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Tempomat w Space Runner |
| Autor |
Wiadomość |
bonsao
Forumowicz
Auto: Colt CA4T i MSR II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-08-2026, 16:18 Tempomat w Space Runner
|
|
|
Pochwalę się założeniem tempomatu w Mitsubishi Space runner 2.0 . Tempomat uniwersalny firmy Gold cruise AP 300 który kupiłem jako używany z 6 lat temu . W komplecie był sterownik okablowanie i manetka brak było gruszki tempomatu . Dołożyłem gruszkę tempomatu z Jeep i udało się w końcu wszystko uruchomić . Potrzeba było wyjąć pedał sprzęgła i dołożyć tam wyłacznik na którego jest miejsce już przystosowane ale trzeba było dospawać dodatkową nakrętkę bo wyłacznik nie sięgał pedału . Po za tym podłączenie do czujnika prędkości .Dołożyłem również kontrolkę na desce bo tą diodę na manetce kompletnie nie widzę bo zasłania ją akurat koło kierownicy tu było trochę schodów bo te przewody od manetki nie dają stałego sygnału aby podłaczyć dodatkowa diodę ale podłączyłem sie do przewodów gruszki . Jedno powiem sztuczna inteligencja to kompletna porażka nic a nic nie pomogła w wręcz przeciwnie omal nie doprowadziła do popsucia sterownia tempomtu
 |
| |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Pomógł: 656 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24739 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-08-2026, 07:36
|
|
|
| bonsao napisał/a: | | sztuczna inteligencja to kompletna porażka | to mocne generalizowanie - nie możesz liczyć, że jej wyniki będą zawsze w 100% poprawne, szczególnie gdy opierasz się na powszechnie dostępnych, darmowych modelach
np. w przypadku medycyny, gdzie są specjalizowane modele, zamknięte żeby wyników nie psuły bzdety wyprodukowane przez inne modele, to jakość odpowiedzi jest bliska 100%, szczególnie w diagnostyce obrazowej (lekarze osiągają znacznie, znaczenie gorszy wynik - bliski rzutowi monetą) |
|
|
|
 |
bonsao
Forumowicz
Auto: Colt CA4T i MSR II
|
Wysłany: 12-08-2026, 07:52
|
|
|
| O to chodzi że nic nie było poprawne . Nie wiem jak działa płatna AI ale ta darmowa z Googla nie jest warta funta kłaków. Jedno dodam dużo lepsze jest ta chińska DeepSeek . Próba uruchomienia fabrycznego uruchomienia tempomatu w samochodzie mojej żony Mitsubishi Space Star II ,Mirage 2013 r i AI googla podpowiada ze się da 100% dopiero DeepSeek podpowiada że pomimo podłączenia wszystkiego i włączenia w ETACS tempomatu nie udało sie go uruchomić .Prawdopodobnie nie ma go w oprogramowaniu w niektórych modelach . |
|
|
|
 |
|
|
|