|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Brak chlodnicy |
| Autor |
Wiadomość |
karino3
Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: Wczoraj 18:39 Brak chlodnicy
|
|
|
Witam miałem wypadek dałem samochód na lawecie do serwisu samochód 4 letni. Przyjechał likwidator rozebrali przód wyciągnęli chodnicę szkoda całkowita. Zabrałem samochód na lawetę
i do mechanika laweciarz nie wiedział ze niema chłodnicy i odpalił i wiecha i po dojechaniu zjechał czy mógł zostać silnik uszkodzony, serwis nie poinformował o braku chłodnicy |
|
|
|
 |
pitt63
Forumowicz pitt63
Auto: ASX 1,6 Blue Sky Edytion Pb
Pomógł: 21 razy Dołączył: 24 Lut 2020 Posty: 595 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: Wczoraj 21:55
|
|
|
| Mógłbyś sprecyzować, jakie długo silnik pracował bez chłodnicy? Jeśli tylko na czas zjazdu z lawety i wstawieniu a warsztat ro nic złego się nie powinno stać. |
_________________ Piotr63 |
|
|
|
 |
zbigniew77
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 MIVEC 2018r
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Sty 2019 Posty: 221 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: Wczoraj 22:13 Brak chłodnicy
|
|
|
| Jeśli zjazd dotyczył tylko kilkudziesięciu metrów a silnik pracował kilka minut to nic nie powinno się stać.Blok silnika i głowica oraz olej w układzie smarowania pochłonęły wydzielane ciepło ze spalania paliwa.A swoją drogą bardzo mądre te mechaniki ,serwis i laweciarz.. a gdy byś miał uszkodzoną miskę olejową i brak oleju w układzie samarowania ..też by odpalili silnik:shock: |
_________________ Zbigniew
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
 |
| |
|
|
|
 |
karino3
Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: Dzisiaj 7:30
|
|
|
| Witam przymnie pracował na czas wjazdu i zjazdu z lawety jak długo pracował u mechanika to nie wiem bo go zostawiłem u mechanika blacharza |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Pomógł: 656 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24756 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: Dzisiaj 9:48
|
|
|
| Silnik bez chłodzenia, uruchomiony na krótki czas - szczególnie, gdy był zimny - sobie bez problemu poradzi. Nie wiem jak pompa wody, ale w głowie sobie układam, że też, bo przecież łożysko i tak pracuje poza układem chłodzenia. Jest taki film jak młode chłopaki upalają hondę civic, bez chłodnicy aż panewki grają marsza, do zatarcia a potem zamiast oleju wlewają wodę i ten silnik odpala i dalej jeździ, znów do zatarcia... Tam aż z silnika dymi... Sam kiedyś tam zrobiłem (w sensie bez chłodnicy pojechałem kilkaset metrów) i silnik to zniósł bez problemu - nawet się duży obieg nie otworzył... |
|
|
|
 |
|
|
|