Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
KTO Z WAS ĆWICZY
Autor Wiadomość
skaja
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2007, 18:54   KTO Z WAS ĆWICZY

Od pewnego czasu zaraziłem sie chodzeniem na siłownie dokladnie od ponad roku .Ćwiczyłem ale nie zawsze reguralnie ,teraz postanowiłem to zmienić i chodzic na silownie bardzo czesto i zmienić swój wyglad . Oczywiście nie do przesady ale pokazać co nie co :mrgreen: :mrgreen: Napewno znajda sie osoby które napisza tak: na samym poczatku zastanów sie czy chcesz ćwiczyć dla siebie czy po to zeby sie pokazać MAM RACJE :?: :?:
A wiec odrazu odpowiem chce i dobrze wygladac i dobrze sie czuć 8) 8)
MOJE PYTANIE JEST TAKIE CZY KTOS MOZE MI POLECIĆ JAKIE ODŻYWKI JAKA DIETA ITP

Zakupiłem juz:
+ CREATINE MONOHYDRATE 1250
+MEGABOL Biosterol 36 kaps./625mg
+MEGABOL Dibencozide Magnum 200 kap. (200 porcji)
+OLIMP Carbo 1000g

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2007, 20:23   

Ja przez długie lata grałem w piłke-do czasu studiów NIESTETY bo potem coraz mniej i mniej czasu miałem. Teraz troche mam mniej czasu i pływam 3 razy w tygodniu i ćwicze aby utrzymać sprawność organizmu i mieć brzuszek w odpowiedniej wielkośći-patrząc po znajomych w moim wieku wychodzi mi to całkiem dobrz :lol: :lol: :lol:
Zawsze byłem ruchliwy i siedzenie w domu mnie zabija poprostu!!!
Juz dawno nie grałem w piłke ale chętnie bym sobie kiedyś zagrał-moze jak przyjedzie lato umówimy sie gdzieś na boisku (zrobimy football spot :lol: ) i sobie razem pogramy!!

A co do Twojego sportu to uważaj bardzo bo mozna sobie zrobić krzywde-jak pisałem sam trenowałem i miałem trnerów i na siłowni bardzo łatwo sobie zrobić kuku-niektóre złe decyzje odczówa sie po latach!!!!
Plan ćwiczeń to podstawa!!!!!!!!! żeby nie przeforsować organizmu-mięsnie maja swoje okresy regeneracji i cwiczenie tych samym miesci za czesto nie do Ci zadnego efektu bo włókna musza sie zregenerować!!!
Odrzywki-konsultuj z lekarzem!!!!!!!!!!!!!! Nie wierz panu w sklepie ani kolegom. Jezeli zaczniesz je brać rób badania 1-2 razy w roku!!!! (moi znajmi ciężarowcy tak robią,to podstawa)
Tu jest stronka która jest dośc dobra-jezeli bedziesz sie trzymał podstaw na niej zawartych nie zrobisz sobie ała http://www.kulturystyka.org.pl/ kiedyś była kulturystyka.pl-super stronka ale widze ze juz nie działa.

I PAMIETAJ NAJWAZNIEJSZA JEST ROZGRZEWKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To tyle chyba co moge powiedzieć

Pozdrawiam

PS.Fajny dział też jest sexowne fitneski XIV w dziale najcześciej czytane :) ))

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-01-2007, 01:35   

troche moge napisac w tym temacie, chociaz w sumie nei wiem czy po mnie widac czy nie :D

duzo cwiczylem kiedys w domu, majac w nim laweczke, gryf, jakies 80-100 kg ciezarow, 2 male hantelki i ogolnie, troche stracony okres wg mnie, bo co silownia i duzo roznego rodzaju sprzetu to jednak jest niezastapione.

Napewno najwazniejszy w tym treningu jest regularnosc.
Rozpisz sobie cwiczenia np na 3 lub 4 dni i staraj sie isc te 3 lub 4 razy na silownie. Idz z karteczka, miej na niej rozpisane cwiczenia z iloscia serii i powtorzen i tyle rob ile masz napisane, to motywuje i po jakims czasie jest sporo widocznych rezultatow. Oczywiscie, najpierw widzisz wieksza sile, wyglad to juz jest kwestia dluzszego czasu. A wieczorem rob brzuszki, to jest niezastapione i dobre na wszystko.

a co odzywek itd to sie nie wypowiadam, moze jestem w bledzie, ale dla mnie kazda odzywka to swego rodzaju "nienaturalny" wspomagacz. Pewnie pomaga, ale tez szkodzi i napewno trzeba sie choler.nie dobrze znac na tym zeby wiedziec co brac i z czym "mieszac", to ja juz wole ten czas przeznaczyc na trening niz na nauke tych rzeczy :D

Lepiej nakup sobie duzo serkow homogenizowanych, przed silownia jakis dobry batonik i pomalu bedziesz mial jak ja, ze w sklepie cokolwiek bedziesz kupowal bedziesz zwracal uwage ile to ma bialka :D

powodzenia :)

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2007, 09:44   

Przyznam się, że i ja trochę ciężarów kiedyś przerzucałem :mrgreen:
Teraz mając rodzinę i dziecko nie zawsze jest czas (szczerze mówiąc trochę się zapuściłem), ale od stycznia staram sie to zmienić.
Na rzeźbe i zbicie masy dobre jest:
- Fat Burner
- HMB
- L-karnityna
- odpowiednia dieta
Przy zalecanym dawkowaniu praktycznie brak skutków ubocznych.
Ale z tego co widzę Ty idziesz na masę :wink:

skaja
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2007, 15:33   

slo_mo napisał/a:
Ale z tego co widzę Ty idziesz na masę

Si na mase :mrgreen:

karolgt napisał/a:
bedziesz mial jak ja, ze w sklepie cokolwiek bedziesz kupowal bedziesz zwracal uwage ile to ma bialka

Ja juz tak mam bo tak jak spomniałem przedtem troche cwiczyłem ale to był np tydzien a późniem sie nie chcialo i wogóle ALE TERAZ CZUJE ZA NADESZŁA WIEKOPOMNA CHWILA ABY ZACZASC DZIALAC :mrgreen: :mrgreen: 2

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2007, 15:38   

ja cwicze regularnie :D

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 16-01-2007, 15:52   

u mnie to zależy od czasu...
Do grudnia miałem pracę że w domu byłem o 16:05 więc bez problemu nawet codziennie mogłem iść na siłke. I faktycznie całą poprzednią zimę minimum 3 razy w tygodniu chodziłem. Może kaloryferka na brzuchu nie miałem, ale czułem się rewelacyjnie. Do tego w okresie cieplejszym (wiosna-lato-jesień) biegałem, do tego stopnia że we wrześniu wystartowałem w jakimś biegu przełajowym na ponad 11km. Pierwszy nie byłem, nawet nie w czołówce (w następny weekend był maraton warszawski więc przyjechało sporo "zawodowców", którzy takich amatorów jak ja to połykali na pierwszej prostej :) ) ale dobiegłem i wiem że "mogę" :) Ale niestety od tego czasu troszkę się zapuściłem. Chodziłem już tylko na basenik dwa razy w tygodniu a przez ostatni miesiąc to już nic... :( Troszkę przeszkadza mi w tym nowa praca z której wracam do domu po 18-tej więc zanim się ogarnę to i już jest 19-ta i niebardzo się chce. Ale wiadomo, dla chcącego nic trudnego, więc planuję się zmusić i powrócić do jakiś treningów (może na razie jakieś przebieżki, temperatury sprzyjają, bo zajmują stosunkowo niedużo czasu a daja rewelacyjne efekty). Bo niestety nawyki zywieniowe zostały z czasów intensywnych treningów a sportu teraz prawie nic, więc od razu po masie, wyglądzie i samopoczuciu widać że nie jest dobrze i zaczynam się źle czuć.
Pozdrawiam

PS
i co jeszcze ważne to muszę popracować nad dietą, znaczy uregulować tochę swoje jedzenie, bo z tym też ostatnio się rozpuściłem. Chodząc na siłkę to jeszcze się pilnowaem i było w miarę ok. Może nie wcinałe na okrągło kurczakó i kaszy, ale przynajmniej nie było przesady w tym co jadłem a teraz... :)
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

inferno 
Mitsumaniak
Jednostka aspołeczna

Auto: Volvo S80 '01 2,4
Wysłany: 14-06-2007, 07:43   

Podstawą jest dieta. Żeby budować suchą masę mięśniową, musisz mieć z czego. Z sieci można ściągnąć już gotowe arkusze, które ułatwiają kontrolowanie tego co jesz. Ogólnie rzecz biorąc staraj się jeść 5 lub nawet 6 razy dziennie (mniej więcej co 3 godziny) i przyjmij dzienne zapotrzebowanie na białko na poziomie co najmniej 2 g na każdy kg ciała. Pamiętaj przy tym, żeby każdorazowa porcja tego białka oscylowała wokół 30 g (organizm nie jest w stanie "zagospodarować" jednorazowo więcej).

I nie przesadzaj z ćwiczeniami - mięśnie rosną wtedy gdy odpoczywają. Daj im na regenerację co najmniej 48 godzin.
4. Mitsubishi Galant E52A '93 /4G93/

:king: Mistrz Drużynowego Typera Mitsumaniaków 2008 :king:
Ostatnio zmieniony przez inferno 14-06-2007, 13:40, w całości zmieniany 2 razy  

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 14-06-2007, 10:24   

ja nie wiem czy moge nazwac to sportem ale codziennie ( od pon do pt ) przejezdzam 12 km na rowerze, do tego w weekendy troszke wiecej .

McDoune 
Mitsumaniak
Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Wysłany: 14-06-2007, 11:00   

Ja też ostatnio jak tylko mam możliwość to rowerkiem do pracy (15km w jedną stronę). Tak ze 3 razy w tygodniu co daje 90 km :) + weekendowe wypady i wieczorne jeżdzenie z młodym.

:king: Zwycięzca Czwartej Edycji Typera Mitsumaniaków :king:

Dresu
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 13:33   

Rowerem do pracy 12km dziennie i Krav Maga.

xor 
Mitsumaniak
handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Wysłany: 29-06-2007, 14:59   

Siłownia. Dopiero z 1.5 roku. Osobiście jestem na nie dla odżywek itp. Spokojnie można to samo osiągnąć w pełni naturalnie - do odżywek czasami są dodawane różne 'udziwniacze'.

Teraz zacznę porządniej jeździć na rowerze.

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 29-06-2007, 16:55   

xor napisał/a:
Osobiście jestem na nie dla odżywek itp. Spokojnie można to samo osiągnąć w pełni naturalnie - do odżywek czasami są dodawane różne 'udziwniacze'.

uwazam tak samo. Osobiscie nie interesowalem sie zadnymi odzywkami, kiedys zastanawialem sie tylko nad karnityna, niby wszystko ok, nie ma skutkow ubocznych, ale "trwaja badania nad niekorzystnym wplywem na nerki" - wiec podziekowalem :D

ostatnio (w Tesco) znalazlem ser twaróg - chudy - zawiera 20g bialka. a jak kazdy kto cwiczy wie, ze to spora ilosc :) spokojnie moze zastapic odzywki :)

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Wysłany: 30-06-2007, 22:09   

karolgt, świĘte słowa co do karnitynyi kreatyny...kolega musiał byc 2 tyg na scisłej diecie bo nie mogły mu wyjść badania lekarskie...a co wiecej właśnie leżał 2 tyg. w szpitalu na nerki!!!! żarł tą kreatyne a mało pił wody i kicha!!! poza tym nieliczy się jakie masz wielkie mięśnie tylko twoja ogólnorozwojowa sprawność na poziomie gminastycznym i wydolnościowym...ile lat jeszcze wróżycie PUDZIANOWI??? PRZECIEŻ ON WYGLADA NA 45 LAT A MA 30..POZDRO

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 01-07-2007, 21:06   

a ja ostatnio pogrywam w tenisa :badgrin:
Znalazłem fajny kort za 15zł za 2 godziny - jest ktoś chętny z trójmiasta :?:

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Odpowiedz do tematu