Zamknięty przez: mkm 26-07-2009, 01:33 |
-> COLT 4X4 <- |
Autor |
Wiadomość |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 27-05-2007, 13:05
|
|
|
dalej dalej maklakus, zrob z tego bączka cudenko na wlasne oczy moglem sie przekonac jak 4x4 pomaga w opanowaniu tego sprzeta. Respekt
PS co zrobiles ze starymi felami?? Moze znowu pohandlujemy?? |
|
 |
maklakus
Mitsumaniak

Auto: 200sx
Pomógł: 6 razy Dołączył: 30 Cze 2006 Posty: 378 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 30-05-2007, 15:48
|
|
|
pierwsze foty od mechanika: - będzie więcej
prostowanie i pasowanie :
coś z elektryką i eliminacia stuków z pod deski rozdzielczej (odklejony przewód nawiewu i mechanizm wycieraczek niedokręcony) tylko tyle wiem - narazie
c.d.n............... |
|
|
|
 |
maklakus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-06-2007, 20:06
|
|
|
no i wreszcie odebrałem misia od chirurga
- maska , światła i zdeżak - naprostowane - teraz misiaczek ma ładny pyszczek
Zamówiłem też sprężyny niemieckiej firmy VOGTLAND , obniżenie -35/-35mm ,
12-stego czerwca powiny być już w moich łapkach.
 |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 04-06-2007, 18:57
|
|
|
hmm jak już wszystko będzie zrobione to może jakieś navi albo palm podłączony do gniazda serwisowego ? albo jakiś mały lcd do equalizera ? |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 06-06-2007, 10:47
|
|
|
Wiedziałem że go nie sprzedasz !
next time nie dam się wsadzić na miejsce pasażera, tym razem muszę się nim przejechać! |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
maklakus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-06-2007, 19:50
|
|
|
OKej springi wreszcie już mam i cieszę się niezmiernie
tak więc praca wre z ciekawostek znalazłem i nabyłem wkońcu silnik bez osprzętu do mojego misia (wtajemniczeni pamiętają - luz na tłoku i co za tym idzie zaczął brać olej itp.) .
Silnik pochodzi z rozbitka (skasowana pupa i bok)- podobno w bdb stanie - i dostałem 1 miesiąc gwarancji , 22/23.06.2007 przewidziany montaż silnika , springi troszkę poczekają bo zastanawiam sie nad amorkami koni - niebawem c.d. |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 21:31
|
|
|
Szkoda ze nie dales znac, ja mam takie zawieszenia jak chcesz...
Te same springi vogtlandt juz zamontwane na amory Koni Sport Żółte z regulacja tlumienia wmontowane w mcpersony i gotowe do montazu.A jest troche pracy zeby je wmonotwac w stare amory.Przynajmniej przod trzeba poucinac serie w odpowiednim moemncie.Na tym zawiasie przejechalem moze z 1000 km 3 tyg na aucie i BUM :/
Na same amory do tego modelu auta musisz czekac z miecha bo zamawiaja je z Holandii,ja juz mialem rezygnowaz z kupna ale doszly...no i co z tego |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 21-06-2007, 11:55
|
|
|
Michal twoj avatar to projekt czy w tydzien od naszego ostatniego spotkania tak miska odpicowales |
Ostatnio zmieniony przez mkm 26-07-2009, 01:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
maklakus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-06-2007, 14:52
|
|
|
Cytat: | Michal twoj avatar to projekt czy w tydzien od naszego ostatniego spotkania tak miska odpie*doliles?? |
słoneczko moje - to dopiero prodzekt - zbieram ostro kasę i jak nadal będę chciał go aż tak przerobić to na wiosnę tak będzie wyglądał . niestety czasowo takie przedsięwzięcie wymaga minimum 2 miesiące pracy - ale dam radę - wszystko zależy czy colt do tego czasu nie będzie się psuł (bo technicznie już prawie koniec i cyka jak szwajcarski zegarek) .
- apropo SWAPA i końca roboty pod kryptonimem "colt cyka jak marzenie" - oddaję go dopiero do mechanika w czwartek , zajmie mi to jakieś 4 dni robocze: będzie wymieniony silnik (na podobno żyletę) i na wszelki wypadek całe sprzęgło , rozrząd ,świece itp.
PS. sory za brak ładu , składu , fatalną polszczyznę |
|
|
|
 |
maklakus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-07-2007, 17:31
|
|
|
A więc silniczek w końcu wstawiony - jestem zadowolony na 100% - zrobiłem na nim już 2000km i spisuje się świetnie - silnik ma większość osprzętów nowych, takich jak : rolki, pompa wody , rozrząd , kable wn , świeczki.
Sprężyny także zamontowane - twarde strasznie (plomby w zębach można pogubić na dołkach) - ale za to na równym trzyma się zakrętów niesamowicie - po prostu bajka - a przy wychodzeniu z poślizgu jak fajnie
kilka fotek :
sprężynki
trochę bliżej ziemi -3cm
odchudzanie (najtańsze konie mechaniczne )
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-07-2007, 00:07
|
|
|
pawela napisał/a: | Michal twoj avatar to projekt czy w tydzien od naszego ostatniego spotkania tak miska *cenzura - nastepny bedzie czerwony pasek...***cenzura*?? |
Troche mniej cenzura w wypowiedziach poprosze. Zachwyt mozna wyrazic w sposob kulturalny zamiast wulgarny. Polecam rowniez Zasady Forum i Warunki Rejestracji.
Kolejne nagrodze paskiem progresywnym
pierwsze = 1
drugie = 2
trzecie = 4
po czwartym odpoczniesz od forum a jak nie po czwartym to po piatym na 100%.
I prosze potraktowac to powaznie bo nie zartuje. Ostatnio na forum namnozylo sie przypadkow uzywania wulgaryzmow. Nie bede tego tolerowal.
Hubeeert
administrator forum |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2007, 11:32
|
|
|
maklakus napisał/a: | na podobno żyletę |
Mak powininem zarzucic focha tym moemncie...
ale oddaje honor
maklakus napisał/a: | jestem zadowolony na 100% - zrobiłem na nim już 2000km i spisuje się świetnie - silnik ma większość osprzętów nowych, takich jak : rolki, pompa wody , rozrząd , kable wn , świeczki. |
|
|
|
|
 |
maklakus
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 14-08-2007, 10:39
|
|
|
przyjemny filmik, ale niestety widac ze do harcowania po suchym troszku mocy brakuje, chyba musisz zbierac kase na silnik turbo:) taki colt awd turbo to by byla jedna z najfajniejszych zabawek jakie sam bym chcial miec |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 16-08-2007, 01:12
|
|
|
z ciekawosci...... na jaká sume wycenil bys swojego colta gdybys chcial go sprzedac ( czysto teoretycznie) |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
|