Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:29
Carisma 96 r 1.6 opinia
Autor Wiadomość
kecaj62 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1,6 GLX
Wysłany: 13-06-2007, 15:14   

Domyślam się że dziewczyna tego warta :) -pozdro

arczaso
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 12:52   

Warta warta :) :)

Co do Carismy to dzisiaj przeszla przeglad dokladny, taki cos sie robi przed zakupem normalnie, i okazalo sie ze jest... bardzo dobrze :) Konstrukcja nieruszona, mechanik wykluczyl totanego dzwona, bylo pukniecie lewą strona ale to bylo wiadomo

Do wymiany miska olejowa bo dziura sie jakas zrobila, do tego opony z tylu juz przyszlego sezonu nie wytrzymaja, zamocowac solidnie akumulator no i trzeba poduchy zalozyc bo przegladu nie przejdzie. Filtr powietrza szczelny Amorki i zawieszenie w dobrym stanie Ogolnie wszytsko ok... Kurcze kamien z serca wszystko kosztowalo 40 zl

Tak jakby nie mozna tego bylo zrobic przed zakupem A tak nerwy krzyki i dupiata atmosfera ehhh

No ale wszytsko dobrze jest :)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 14-06-2007, 17:31   

arczaso napisał/a:
trzeba poduchy zalozyc bo przegladu nie przejdzie.

jakiego przegladu nie przejdzie??
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

arczaso
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 17:36   

Podobno jest tak... Jezeli samochod ma miejsce na poduszki powietrzne, tu musza one tam byc bo w innym wypadku nie przejdzie przegladu Tak to dzisiaj mechanik tlumaczyl (robiacy przeglady) i byl tego bardzo przekonany :)

zwolin 
Forumowicz
baaardzo zły miś ;-)

Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-06-2007, 18:15   

arczaso napisał/a:
Podobno jest tak... Jezeli samochod ma miejsce na poduszki powietrzne, tu musza one tam byc bo w innym wypadku nie przejdzie przegladu

A fabryczne gdzie są???? No, bo jeśli to było lekkie puknięcie, to raczej powinny pozostać na miejscu. Coś zbytnim optymizmem tryska ten Twój mechanik.

Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 14-06-2007, 18:15   

Cytat:
Podobno jest tak... Jezeli samochod ma miejsce na poduszki powietrzne, tu musza one tam byc bo w innym wypadku nie przejdzie przegladu Tak to dzisiaj mechanik tlumaczyl (robiacy przeglady) i byl tego bardzo przekonany

:lol: żart tygodnia.... :D a jak Ci udowodni, że zamiast poduszek są zaślepki ???

arczaso
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 18:30   

zwolin napisał/a:

A fabryczne gdzie są????

Tego to juz sie nie dowiemiemy nigdy Poszły na sprzedaz moze? Skoro nic nie jest pogiete, pospawane, powstawiane i do konstrukcji nie ma zazutu to w wielkiego dzwona chyba nie bylo

Ale to to chyba juz tylko samo auto wie

[ Dodano: 14-06-2007, 18:34 ]
Chooper napisał/a:

:lol: żart tygodnia.... :D a jak Ci udowodni, że zamiast poduszek są zaślepki ???

A tego to ja nie wiem Wiedza na ten temat jest u mnie zerowa :) Nie maja jakiegos madrego komputera, kontrolek czy czegos takiego?

Ja tylko mowie co przekazal mechanika od przegladów...ale widze ze ktoras ze stron sie myli :)

zwolin 
Forumowicz
baaardzo zły miś ;-)

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 14-06-2007, 18:42   

arczaso napisał/a:
Nie maja jakiegos madrego komputera, kontrolek czy czegos takiego?

Nie mają. Jak nie świeci Ci się kontrolka SRS, i nie masz dziur po poduchach, albo widocznych uszkodzeń, to nie mają jak stwierdzić ich braku (no, chyba, że się będziesz chwalił)

arczaso, ja Ci radzę, podjedź gdzieś, gdzie robią komputerową diagnostykę podwozia i upewnij się, że wszystko jest OK. Poduszki na ogół nie dostają nóg. Na sprzedaż też się ich raczej nie wyjmuje, bo auto staje się w ten sposób praktycznie niesprzedawalne.

Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku

arczaso
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 18:54   

No to jestem o kolejna rzecz madrzejszy. Czyli pewnie ojciec mojej dziewczyny powiedzial. ze nie ma poduszek i sie grzecznie spytal i "co wtedy", to mu mechanik grzecznie odpowiedzial "to wtedy" :)

Wyzej jest dosyc opisane jak wyglada sytuacja z autem Ja tego przegladu nie robilem wiec nie wiem jak oni to badali, ale jestem skory do uwierzenia gosciowi Jak to bylo robione w punkcie, ktory robi przeglady. Ale te komputerowe jak sie kiedys napatoczy to wspomne

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-06-2007, 18:55   

arczaso napisał/a:
Nie maja jakiegos madrego komputera, kontrolek czy czegos takiego?

Ja tylko mowie co przekazal mechanika od przegladów...ale widze ze ktoras ze stron sie myli

pierwszy raz słyszę, aby przy przeglądzie mechaniorzy interesowali się airbagami :shock:

równie dobrze może Ci mrugać kontrolka CE i wg, tego opisu mechanika auto też nie ma prawa przejśc przeglądu, bo "cos jest z autem nie tak", czyli nie sprawne (a może mrugać chociażby niski poziom naładowania akumlatora)

tak samo może świecić się kontrolka SRS...bo mógł być błąd, ale po prostu nie został wykasowany z pamięci i sobie mruga....G**** im do tego :P

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 20:49   

Chooper napisał/a:
tak samo może świecić się kontrolka SRS...bo mógł być błąd, ale po prostu nie został wykasowany z pamięci i sobie mruga....G**** im do tego :P

w belgii i uk nie przejdzie wiec byc moze i w polsce sie by do tego przyczepili.

do tej pory mam w A6 zamazana markerem kontrolke airbagu bo koles oszczedzal na zdiagnozowaniu bledu a z palaca sie kontrolka nie przeszedlby przegladu.
(zeby nie bylo ze moje A6 walone :D padniety byl czyjnik napinacza pasow w tylnej kanapie)

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-06-2007, 21:01   

arturro napisał/a:
w belgii i uk nie przejdzie wiec byc moze i w polsce sie by do tego przyczepili.

nigdy jak robię przeglądy to mechaniorzy nawet nie zaglądają mi do szoferki...

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 15-06-2007, 13:33   

a ja przeszedlem przeglad z literka H na kierownicy po wystrzelonej poduszce i ze swiecaca sie kontrolka i to bez znajomosci zadnych, policja mnie tak zatrzymala - to tez tylko: ooo bum bylo i podusi nie ma ??
i to wszystko
ale teraz to mam i dziala fsysko
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi