Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
Carisma 96 r 1.6 opinia |
Autor |
Wiadomość |
kecaj62
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1,6 GLX
|
Wysłany: 13-06-2007, 15:14
|
|
|
Domyślam się że dziewczyna tego warta -pozdro |
|
|
|
 |
arczaso [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 12:52
|
|
|
Warta warta :)
Co do Carismy to dzisiaj przeszla przeglad dokladny, taki cos sie robi przed zakupem normalnie, i okazalo sie ze jest... bardzo dobrze Konstrukcja nieruszona, mechanik wykluczyl totanego dzwona, bylo pukniecie lewą strona ale to bylo wiadomo
Do wymiany miska olejowa bo dziura sie jakas zrobila, do tego opony z tylu juz przyszlego sezonu nie wytrzymaja, zamocowac solidnie akumulator no i trzeba poduchy zalozyc bo przegladu nie przejdzie. Filtr powietrza szczelny Amorki i zawieszenie w dobrym stanie Ogolnie wszytsko ok... Kurcze kamien z serca wszystko kosztowalo 40 zl
Tak jakby nie mozna tego bylo zrobic przed zakupem A tak nerwy krzyki i dupiata atmosfera ehhh
No ale wszytsko dobrze jest |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 14-06-2007, 17:31
|
|
|
arczaso napisał/a: | trzeba poduchy zalozyc bo przegladu nie przejdzie. |
jakiego przegladu nie przejdzie?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
arczaso [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 17:36
|
|
|
Podobno jest tak... Jezeli samochod ma miejsce na poduszki powietrzne, tu musza one tam byc bo w innym wypadku nie przejdzie przegladu Tak to dzisiaj mechanik tlumaczyl (robiacy przeglady) i byl tego bardzo przekonany |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 14-06-2007, 18:15
|
|
|
arczaso napisał/a: | Podobno jest tak... Jezeli samochod ma miejsce na poduszki powietrzne, tu musza one tam byc bo w innym wypadku nie przejdzie przegladu |
A fabryczne gdzie są???? No, bo jeśli to było lekkie puknięcie, to raczej powinny pozostać na miejscu. Coś zbytnim optymizmem tryska ten Twój mechanik. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 14-06-2007, 18:15
|
|
|
Cytat: | Podobno jest tak... Jezeli samochod ma miejsce na poduszki powietrzne, tu musza one tam byc bo w innym wypadku nie przejdzie przegladu Tak to dzisiaj mechanik tlumaczyl (robiacy przeglady) i byl tego bardzo przekonany |
żart tygodnia.... a jak Ci udowodni, że zamiast poduszek są zaślepki ??? |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
arczaso [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 18:30
|
|
|
zwolin napisał/a: |
A fabryczne gdzie są???? |
Tego to juz sie nie dowiemiemy nigdy Poszły na sprzedaz moze? Skoro nic nie jest pogiete, pospawane, powstawiane i do konstrukcji nie ma zazutu to w wielkiego dzwona chyba nie bylo
Ale to to chyba juz tylko samo auto wie
[ Dodano: 14-06-2007, 18:34 ]
Chooper napisał/a: |
żart tygodnia.... a jak Ci udowodni, że zamiast poduszek są zaślepki ??? |
A tego to ja nie wiem Wiedza na ten temat jest u mnie zerowa Nie maja jakiegos madrego komputera, kontrolek czy czegos takiego?
Ja tylko mowie co przekazal mechanika od przegladów...ale widze ze ktoras ze stron sie myli |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 14-06-2007, 18:42
|
|
|
arczaso napisał/a: | Nie maja jakiegos madrego komputera, kontrolek czy czegos takiego? |
Nie mają. Jak nie świeci Ci się kontrolka SRS, i nie masz dziur po poduchach, albo widocznych uszkodzeń, to nie mają jak stwierdzić ich braku (no, chyba, że się będziesz chwalił)
arczaso, ja Ci radzę, podjedź gdzieś, gdzie robią komputerową diagnostykę podwozia i upewnij się, że wszystko jest OK. Poduszki na ogół nie dostają nóg. Na sprzedaż też się ich raczej nie wyjmuje, bo auto staje się w ten sposób praktycznie niesprzedawalne. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
arczaso [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 18:54
|
|
|
No to jestem o kolejna rzecz madrzejszy. Czyli pewnie ojciec mojej dziewczyny powiedzial. ze nie ma poduszek i sie grzecznie spytal i "co wtedy", to mu mechanik grzecznie odpowiedzial "to wtedy"
Wyzej jest dosyc opisane jak wyglada sytuacja z autem Ja tego przegladu nie robilem wiec nie wiem jak oni to badali, ale jestem skory do uwierzenia gosciowi Jak to bylo robione w punkcie, ktory robi przeglady. Ale te komputerowe jak sie kiedys napatoczy to wspomne |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-06-2007, 18:55
|
|
|
arczaso napisał/a: | Nie maja jakiegos madrego komputera, kontrolek czy czegos takiego?
Ja tylko mowie co przekazal mechanika od przegladów...ale widze ze ktoras ze stron sie myli |
pierwszy raz słyszę, aby przy przeglądzie mechaniorzy interesowali się airbagami
równie dobrze może Ci mrugać kontrolka CE i wg, tego opisu mechanika auto też nie ma prawa przejśc przeglądu, bo "cos jest z autem nie tak", czyli nie sprawne (a może mrugać chociażby niski poziom naładowania akumlatora)
tak samo może świecić się kontrolka SRS...bo mógł być błąd, ale po prostu nie został wykasowany z pamięci i sobie mruga....G**** im do tego |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 20:49
|
|
|
Chooper napisał/a: | tak samo może świecić się kontrolka SRS...bo mógł być błąd, ale po prostu nie został wykasowany z pamięci i sobie mruga....G**** im do tego |
w belgii i uk nie przejdzie wiec byc moze i w polsce sie by do tego przyczepili.
do tej pory mam w A6 zamazana markerem kontrolke airbagu bo koles oszczedzal na zdiagnozowaniu bledu a z palaca sie kontrolka nie przeszedlby przegladu.
(zeby nie bylo ze moje A6 walone padniety byl czyjnik napinacza pasow w tylnej kanapie) |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-06-2007, 21:01
|
|
|
arturro napisał/a: | w belgii i uk nie przejdzie wiec byc moze i w polsce sie by do tego przyczepili.
|
nigdy jak robię przeglądy to mechaniorzy nawet nie zaglądają mi do szoferki... |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 15-06-2007, 13:33
|
|
|
a ja przeszedlem przeglad z literka H na kierownicy po wystrzelonej poduszce i ze swiecaca sie kontrolka i to bez znajomosci zadnych, policja mnie tak zatrzymala - to tez tylko: ooo bum bylo i podusi nie ma ??
i to wszystko
ale teraz to mam i dziala fsysko |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
|