|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
w space wagonie 2.0 td klepią zawory |
Autor |
Wiadomość |
maszpol [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2007, 22:41 w space wagonie 2.0 td klepią zawory
|
|
|
mam wagona w dieslu i mam problem z silnikiem
słychać tak jak klepanie zaworów ale już 4 razy regulowałem i nic nie pomogło misiek ma najechane 220 tys . Może ktoś pomuc
gdzie można pobrać instrukcję obsługi w języku POLSKIM |
|
|
|
 |
Krzysiek M. [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2007, 21:03
|
|
|
Cześć , a jakie ustawiałes przerwy -luzy na zaworach? w/g instrukcji na wloctowych i wylotowych ma byc po 0,25mm.
To nie jest duży przebieg na ten silnik , dają radę i 400 tys przejechać.
Ten typ tak ma że jest głośny więć może to nie zawory a normalna "kultura " pracy tego silnika. |
|
|
|
 |
maszpol [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2007, 22:41
|
|
|
Dziś byłem u mechanika i coś mówił o jakimś wałku balansowym i o przestawionym rozrządzie, więc sam już nie wiem luzy są prawidłowe
[ Dodano: 29-05-2007, 22:42 ]
Podobno zawory pukają o tłok
[ Dodano: 01-06-2007, 00:11 ]
W dniu dzisiejszym miałem regulowany rozrząd i okazało się, że był przestawiony o jeden ząb, ale i tak słychać jak puka 1 zawór
Czy wie ktoś co to takiego? |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 10:33
|
|
|
przerabiałem temat zaworów bo jak kupiłem swojego miska to jakiś partacz poskładał klawiaturę i na popychaczach brakowało takich miseczek, co z kolei powodowało że wszystko hałasowało i nie można było wyregulować zaworów. Jak regulowałeś zawory to wszystkie te miseczki na końcu śrub regulacyjnych są
Ogólnie to te silniki wcale nie są głośne, mój ma prawie 300 tys i nie słychać go głośno. |
|
|
|
 |
maszpol [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 11:09
|
|
|
kolego o jakich miseczkach piszesz ja czegoś takiego nie znalazłem |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 12:02
|
|
|
no nie wiem jak to się nazywa według katalogu ale jak sam tego szukałem to fachmany tak na to mówili, To jest malutki element kształtem przypominający miseczkę, i jest osadzony w obudowie plastikowej na końcu śruby regulacyjnej od luzu zaworowego |
|
|
|
 |
maszpol [Usunięty]
|
Wysłany: 15-06-2007, 17:37
|
|
|
w dniu dzisiejszym byłem w serwisie z moim miśkiem i wypowiedzieli się na temat tego stukania zaworów że to jest oberwane gniazdo zaworu - oczywiście policzyli sobie za diagnozę ale ja nadal zastanawiam się czy jest to możliwe , ja już z tym defektem przejechałem 3 tys km ( za naprawę wołają od 1500 d0 2000 tys zł ) |
|
|
|
 |
|
|