Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Prosze o pomoc w sprawie skrzyni do Carismy G
Autor Wiadomość
DABCARS
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2007, 19:45   [Cari 1.8 GDI] Prosze o pomoc w sprawie skrzyni do Carismy G

Witam.Na poczatku chcialem powiedziec ze fani Mitsubishi maja bardzo fajna stronke o ktorej nie wiedzialem.Jestem tu nowy i chcialem prosic kogos kto jest w temacie Mitsubishi o pomoc.Kupilem mianowicie Carisme 1.8 GDI z 1999 roku z uszkodzona skrzynia biegow.Ostatnio przypadkiem znalazlem na szrocie w Niemczech Volvo ktore wedlug mnie posiada ten sam silnik czyli 1.8gdi i po rozmowie z kilkoma znajomymi dowiedzialem sie ze moge miec racje.ze wzgledu ze auto ktore stoi na szrocie ma 45,000km chcialem zaadoptowac od niego skrzynie do mojego Mitsubishi.Tak wiec moje pytanie brzmi czy silnik i skrzynia w Volvie V40 GDI jest taka sama jak w Carismie GDI i czy skrzynia bedzie pasowac do mojego auta.Jedyne wskazowki jakie moge udzielic to ze Volvo jest GDI z 1998roku a moja carisma z 1999.Bardzo prosze o pomoc.
Dziekuje i pozdrawiam fanow Mitsubishi

deadly
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2007, 20:25   

no cóz montowali GDi do Volvo tylko radze sprawdzić nawet rozstawy srub pzy skrzynibo może być zonk
pozdro

burzasty
[Usunięty]

Wysłany: 26-06-2007, 22:59   

sam mam problem ze znalezieniem dobrej skrzynki.mam nadzije,że coś ustaliłeś dobrego.obdzwoniłem trochę szrotów mechaników i ludzi co naprawiaja skrzynki, podobno 1,8 GDI w tych rocznikach miały 2 rodzaje skrzyń.Różnia się jakimś tam Skrzydłem na dole czy czymś takim-dokładnie nie zapamiętałem-koszt remontu mnie przeraził:)- i to musisz sprawdzić.najlepiej zobacz sobie swoją odrobina chęci popatrzysz od góru potem odkręcisz osłonę w kanale i porównasz tą na szrocie. Może fux będzie wielki.Jak ta od "vovanki" będzie pasowac to proszę o info.Też zacznę szukac takowej.

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-06-2007, 23:35   

A na Allegro to nic chłopaki nie ma ? Na jakimś szrocie np. Xedoks w Szczecinie gdzie maja części z rozbitków ?

Odpowiedz do tematu