Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E33A 2.0] nagly zanik iskry E 33A 2.0 automat silnik 4G63 8
Autor Wiadomość
marek.b
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2007, 21:10   [E33A 2.0] nagly zanik iskry E 33A 2.0 automat silnik 4G63 8

witam wszystkich w sobotni wieczor mam oczywiscie prosbe o pomoc -problem polega na tym iz od jakiegos czasu auto gasnie podczas jazdy i potem nie moge odpalic -po uplywie kilkunastu minut zapala i znowu jakis czas pracuje ,po wielu eksperymentach stwierdzilem ze ginie tylko iskra cisnienie paliwa OK kontrolki pala sie normalnie rozrusznik kreci -a iskry niet prosze opomoc moze ktos mial podobny przypadek -podejrzewam cewke ale nie wiem czy ona pada od razu czy moze robic takie numery ze jak sie konczy to podaje iskre jak jej sie podoba jeszcze raz prosze o pomoc i z gory dziekuje[/list]

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 17-06-2007, 01:11   brak iskry

sprawdz co się dzieje w ECU , rozbierz go i sprawdz czy nie sa wylane kondensatory bo cewka bardzo rzadko pada predzej moduł zapłonowy :wink:

marek.b
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2007, 10:46   

kondensatory wymienione tydzien temu -podobnie pompa paliwa-przekaznik główny -czujnik temperatury silnika ten z dwoma kablami -sonda sprawdzona jest OK-dlatego nie wiem gdzie szukac dalej -mówiąc o module zapłonu miałes na myśli małą czarna kostke przykręconą obok aparatu zapłonowego czy jest jeszcze jakies cos o czym nie wiem -cały aparat zapłonowy sprawdzał mechanik i stwierdził żejest OK-troche mnie to już wk,,,, bo mam kupe jazdy i jestem uziemiony.podpowiedz jeszcze jezeli mozesz gdzie jest ten moduł.

deejay 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-06-2007, 18:55   brak iskry

Fabrycznie moduł znajduje się w okolicach kolektora ssącego przykrecony do aluminiowego radiatora i nie jest naprawialny , koszt nowego to ok. 240 zł

marek.b
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2007, 19:00   

no czyli to co myslałem niestety to terz juz wymieniłem -a teraz to juz nie wiem czego się czepić-dzieki.

deejay 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-06-2007, 19:54   iskra

Posprawdzaj jak możesz wszystkie połączenia w kostkach czy nie ma lużnych pinów i czy masa przy ECU jest dobrze przykrecona :?: jestes pewien że napewno nie ma iskry moze pompa paliwa się zawiesza lub jescze sa gdzies zimne luty w ECU sprawdz wszystko na spokojnie i dokładnie Powodzenia :wink:

marek.b
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2007, 20:17   

ze nie ma iskry to jestem pewny sprawdziłem jak zgasł i nie chciał zapalic -ciśnienie paliwa wtedy było -ale żeczywiście może przy lutowaniu kondensatorów jakis lut wuszedł nie tak a i masy terz nie sprawdzałem -dzieki jutro będe działał -i napisze co z tego wysło-DZIEKI

[ Dodano: 26-06-2007, 22:03 ]
sprawdzilem wszystko i dzisiaj znowu to samo -zgasl podczas jazdy po 35 minutach zapalil wjechalem do garazu i mam dosc -zamienilemECU z synem na probe on smiga normalnie a ja nie -krew mnie zalewa

Odpowiedz do tematu