Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
29-05-2007, 20:16
[E5x 92-96] Przewody NGK
Autor Wiadomość
Rameks
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2007, 19:24   [E5x 92-96] Przewody NGK

Witam

Od jestem posiadaczem Galanta 2.0 V6 24 silnik 6A12 rok 1996 B+G , samochod kupilem w poniedzialek i teraz doprowadzam go do nalezytego stanu technicznego. Otoz problem w tym ze na gazie samochod "strzela" przy troche szybszym wciskaniu gazu , jak sie wcisnie gaz w podloge to traci moc i gasnie. Potem spada jakas rura gumowa i trzeba ja zalozyc. Na forum dowiedzialem sie ze moze pomoc wymiana kabli i świec na NGK. Kupilem świece PFR6J-11 ale nigdzie nie moge dostac przewodow. Jakby ktos mial informacje gdzie takie mozna kupic to bede wdzieczny. Chetnie wyslucham tez opini jak naprawic usterke w moim samochodzie.

Pozdrawiam
Rameks

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2007, 23:56   

poszukaj na forum kontaktu do Japaneze (taki nasz klubowy dostarczacz czesci :wink: ), napewno bedzie mial; do rzędówki komplet 236zl wiec do Twojego jakies 350. no i powinno pomoc bo objawy ktore podajesz sa typowe dla zuzytych kabli lub swiec...
co do spadajacej rury to zapewne chodzi o dolotową powietrza, widac nie masz bum-klapki i zwala dolot. lepiej nie jezdzij jesli Ci strzela bo uszkodzisz przeplywomierz :?

sion2002 
Mitsumaniak
Co by tu teraz...

Auto: Gal E88A 2,5 V6 4x4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-05-2007, 01:00   

Witam

Kilka tygodni temu przerabiałem podobną sytuację. Zaczęło się od duuuuużego strzału na LPG. Po tym gdy jechałem na LPG cały czas dostawał strzały, na PB był bardzo słaby, dławiło go i często gasł. świece miałem dopiero co wymienione. Jak się okazało główną przyczyną były jednak przewody. Kupiłem Nippartsa za 160 zł po rabacie. Dodatkowo przepustnica była strasznie zasyfiała i silniczek krokowy wariował. Wymiana przewodów, czyszczenie przepustnicy, regulacja silniczka i wymiana filterka od gazu pomogły - teraz śmiga pięknie :D

Jeśli chodzi o przewody to mogę je kupić w Kielcach i wysłać.

Pozdrawiam
Szymon

mx4000
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2007, 22:58   

witam pytanie do Remeksa czy kupiłeś już przewody to jakiej firmy i gdzie i za ile bo mam ten sam problem i się zastanawiam jakie kupić bo też mam V6 24V. Pozdrawiam

[ Dodano: 07-06-2007, 23:29 ]
wie ktoś jakie przewody zaponowe mam kupić bo podobno firmy JC sa do kitu a takie sa tylko na allegro kto wie jakie mam kupić i gdzie ?????? . galant 2.0 V6 24V

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 19-06-2007, 18:21   

mx4000 napisał/a:
witam pytanie do Remeksa czy kupiłeś już przewody to jakiej firmy i gdzie i za ile bo mam ten sam problem i się zastanawiam jakie kupić bo też mam V6 24V. Pozdrawiam

[ Dodano: 07-06-2007, 23:29 ]
wie ktoś jakie przewody zaponowe mam kupić bo podobno firmy JC sa do kitu a takie sa tylko na allegro kto wie jakie mam kupić i gdzie ?????? . galant 2.0 V6 24V

Firmy z JC nie,ale są w NIPPARTS za kpl.to około 153 zł. chodzi o silnik 6A12
Renata
EA5W

Odpowiedz do tematu