|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
pomarańczowa lapka :( |
Autor |
Wiadomość |
Marcin o-ka [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2007, 16:20 pomarańczowa lapka :(
|
|
|
mam problem gdyż naiedawno w moim dopiero co kupionym aucie zapalila sie pomaranczowa lampka kontrolna (jest na niej rysunek kwadracika wypełnionego do polowy a u dolu skapuje z niego kropelka) i nie mam pojecia co to moze oznaczac ani co zrobic zeby zgasla kazdy mowi mi co innego i teraz nie wiem... nie chce zeby cos sie zepsulo powazniej przez zwykle zaniedbanie wiec prosze o szybka pomoc bo nie wiem czy moge tak dlugo jezdzic. z gory dzieki |
|
|
|
 |
Piatnik [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2007, 17:19
|
|
|
Mam co prawda innego Galanta ale w swojej instrukcji wyczytałem że ta kontrolka jest tylko w dieslach i jeśli się świeci to znaczy że w filtrze paliwa zebrała sie woda. Nie wiem na ile w tym prawdy no ale tak jest tam napisane |
|
|
|
 |
COBRA [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2007, 19:21
|
|
|
Faktycznie ta kontrolka jest w dizelkach mam gala z 90r.co do filtra to niewiem bo umnie niema żadnych przewodów dochodzących do pompki gdzie jest przymocowany filter paliwowy. pozdrawiam |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2353 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 19-06-2007, 21:17
|
|
|
Masz wode w filtrze. Naciagnij wezyk na platikowy korek poluznij go troche i pompuj pompka az woda zejdzie i ropa wyplynie nad wode. Ewentualnie uszkodzony czujnik. Pozdrawiam.
Filtr paliwa jest na sciance grodziowej silnika po prawej stronie. |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|